[joi, 24 decembrie]

 

 

Dacă ai avea o problemă foarte importantă, despre care ai avea nevoie să vorbești cu cineva, dar ai dori să păstreze secretul, cu care dintre prietenii tăi ai discuta? Încrederea este o parte importantă a prieteniei. Oricine își dorește să poată avea încredere în prietenii săi.

 

Într-o prietenie de încredere este loc chiar și pentru critică. Dacă știi că prietenului tău îi pasă cu adevărat de tine și are intenții bune, poți primi de la el sfaturi care ar fi mult mai dureroase dacă ar veni din altă parte. Trebuie să ne susținem prietenii în orice moment.

 

A purta povara cuiva nu înseamnă neapărat că trebuie să-i rezolvi problemele, ci înseamnă a oferi simpatie, ajutor și susținere. A fi dispus să-l asculți și să-i arăți prietenului tău că îți pasă de el este mult mai de valoare decât a te grăbi să repari totul.

 

Nu ar trebui să ne temem să avem încredere în ajutorul și sprijinul prietenilor noștri. Iar, dacă nu ne simțim suficient de puternici să ne purtăm propriile poveri și pe cele ale prietenilor noștri, avem spre cine să ne îndreptăm. În 1 Petru 5:7 se află o făgăduință care ne asigură că Dumnezeu va fi mereu Prietenul nostru cel mai iubitor și gata să ne ajute: „Aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuși îngrijește de voi.