[vineri, 25 decembrie]

 

 

Este foarte posibil ca, într-o zi, peste vreo douăzeci de ani, să te uiți pe albumul cu poze de la școală și să te amuze felul cum te îmbrăcai și te pieptănai în 2020. Pe marginile filelor vei găsi probabil mesaje de la prieteni care atunci erau importanți pentru tine, dar cu care nu ai mai ținut legătura. Prietenii pe care ți-i faci în timpul școlii sunt unii dintre cei mai buni prieteni pe care îi poți avea. Nu ar strica să te gândești la acest lucru acum, cât timp sunteți încă împreună. Nu le spunem prea des prietenilor noștri cât de mult îi apreciem, dar ar fi frumos să facem uneori acest lucru.

 

Dintre toate epistolele pe care le-a scris apostolul Pavel primelor biserici din Noul Testament, una este foarte plăcută la citit – Epistola către Filipeni. Îți poți da seama că Pavel le scria unor oameni la care ținea cu adevărat. Citește Filipeni 1:3,4, pentru a vedea cum își exprimă Pavel sentimentele față de prietenii săi din Filipi. Ce făcea el ori de câte ori se gândea la ei?

 

I-ai mulțumit lui Dumnezeu în ultima vreme pentru prietenii tăi? Dacă dorești să ai mai multe motive pentru care să-I aduci slavă lui Dumnezeu, fă-ți timp să cauți noi prieteni în oamenii pe care încă nu ai ajuns să-i cunoști!

 

În afară de faptul că ai trăi singur, pe o insulă nepopulată, în fiecare zi din viața ta intri în legătură cu alți oameni. Felul în care te raportezi la acești oameni te influențează pe tine și imaginea pe care o ai despre viața ta. Toți avem nevoie de prieteni care să ne dea un sentiment de siguranță și de apartenență. S-ar putea să fim geloși pe unii dintre oamenii cu care avem de-a face sau să ne simțim timizi în preajma lor ori să ne fie greu să avem încredere în ei. Însă prietenia adevărată este o sursă de sprijin, încredere și bucurie.

 

Când vei intra în legătură cu oamenii din jurul tău – la școală, la biserică, în vecinătate –, amintește-ți că ai „un prieten care ține mai mult la tine decât un frate” (Proverbele 18:24).

 

Prietenia lui Isus să îți dea încrederea de care ai nevoie în relațiile cu prietenii tăi și cu oamenii care ar putea deveni prietenii tăi!

 

Scrie o scrisoare pentru un prieten bun, în care să îi spui de ce înseamnă atât de mult pentru tine prietenia lui și să-i mulțumești pentru aceasta. Include în scrisoarea ta textul din Filipeni 1:3,4.