[joi, 3 decembrie]

 

 

Citește Matei 10:32-39. Crezi că ucenicilor le-a fost mai ușor decât nouă să răspundă chemării lui Isus și să-L urmeze? Era acolo, printre ei. Îl puteau vedea. Puteau vorbi față în față cu El. Puteau să-L urmeze în sensul propriu al expresiei. Trebuie că era ceva căruia nu-i puteai rezista. De fiecare dată când priveau în jurul lor, El făcea o altă minune uimitoare. Părea aproape imposibil să-I spui „NU”.

 

Când citești pentru prima dată evangheliile, cei doisprezece nu par a se ridica la nivelul responsabilităților de ucenici! Întotdeauna se pare că se ceartă între ei pentru lucruri neimportante și că sunt nemulțumiți. Și totuși ei au lăsat totul pentru a-L urma. Și au devenit mai buni ca ucenici. El știa că așa se va întâmpla.

 

Iată aici o listă cu experiențe prin care au trecut ucenicii acceptând responsabilitățile chemării lor. Ei au fost: dați afară din sinagogi, biciuiți, trădați, chinuiți și oprimați, arestați, aruncați în închisoare în mod repetat, exilați, persecutați, omorâți cu pietre, aruncați în ulei încins, crucificați cu capul în jos.

 

Ce crezi? Le era mai ușor ucenicilor să-L urmeze pe Isus decât nouă?