[joi, 23 mai]

 

 

Peste câțiva ani vei trece prin liceu și facultate. Poate chiar vei avea un curs de ascultare eficientă. Acesta te va ajuta să îți iei notițe mai bune și să reții mai multe informații pentru lucrările de control.

 

Frumos este că aceste abilități se mută și în alte domenii, precum cel al relațiilor. Ce ai dezvoltat poate avea consecințe veșnice și pentru oamenii cu care te întâlnești.

 

Un text biblic se parafrazează astfel: Dacă nu devenim buni ascultători prin harul lui Dumnezeu, nici noi, nici cei care nu Îl cunosc sau nu cred în Dumnezeu nu vor intra vreodată în Împărăția cerurilor. Aceasta nu înseamnă că Dumnezeu nu îi poate mântui pe oameni fără ajutorul nostru. Înseamnă că El așteaptă de la noi să folosim capacitățile pe care ni le-a dat, pentru a-i atrage și pe alții la El.

 

Nu uita: El ne-a dat două urechi cu care să ascultăm și o gură cu care să vorbim. Aceasta ne arată ce este mai important să folosim pentru a-i atrage pe oameni în Împărăție. Un agent este atât de bun pe cât de bune sunt instrumentele sale. Şi la ce bun niște instrumente pe care nu le folosești? Ascultarea este un instrument important în trusa unui inginer al cerului.

 

Notează pe rândurile de mai jos ceea ce crezi că sunt „secretele” unei ascultări eficiente.