[joi, 9 mai]

 

 

Imaginea unui Dumnezeu care ne așteaptă este foarte grăitoare. Regele așteaptă ca supușii Săi să Îl recunoască. Unii oameni duc închinarea la extrem, așa încât cei din jurul lor se simt chiar vinovați. Pe Dumnezeu nu Îl interesează o astfel de închinare. El nu așteaptă o ședință cu început și sfârșit, ci o atitudine continuă.

 

În Biblie, vedem în mod clar că Isus stătea mai tot timpul printre păcătoși. Reputația Sa reiese din propoziții de genul: „De ce mănâncă și bea cu păcătoșii?” Conducătorii religioși se încruntau la Isus, însă Tatăl Său zâmbea. Isus a căutat și momente de singurătate pentru că nimeni, nici chiar El, nu poate face față încercărilor fără clipe de comuniune cu Dumnezeu. Iar Dumnezeu zâmbește când ne arătăm dragostea față de El chiar și numai într-un moment.

 

Uneori, avem nevoie de timp mai mult. Fiindcă ești un copil al Său, Dumnezeu te invită la El. Te așteaptă. Veghează asupra ta cu răbdare. Când auzi că te cheamă, acordă-I timp. Roagă-L să îți spună când ai nevoie de ajutor. Pe El Îl interesează clipele pe care le are doar cu tine mai mult decât orice. Vei fi uimit să descoperi cât de mult poate face cu tine și pentru tine când Îi oferi atenția ta, chiar și pentru puțină vreme.

 

Cum poate Dumnezeu să ne vorbească în singurătate? Notează câteva căi în care se poate realiza lucrul acesta!