[Joi] 28 Februarie

 

 

Dumnezeu spune că El, prin Fiul Său, Isus Hristos, este singurul care poate să-i judece pe oameni. Şi pe bună dreptate. Ei ne-au creat, iar Isus a trăit viața care ni se cuvine nouă în lumea aceasta. Nimeni din istorie nu a avut un asemenea șir de experiențe, în care a fost ispitit și respins, ca El. Numai El înțelege prin ce trece orice om care a trăit și care va mai trăi.

 

Atunci, dacă noi nu putem avea experiența lui Isus, ce ne dă nouă dreptul să judecăm? Nimic și nimeni. Tot ce putem face este să-I cerem harul de a-i privi pe alții prin ochii Săi, de a asculta povestirile altora despre viața lor și de a acționa în consecință. Chiar dacă observăm că alții fac lucruri interzise de Dumnezeu, Isus ne cere să nu condamnăm, ci să ajutăm.

 

Şi dacă nu vom face lucrul acesta? Isus Însuși spune că, în același fel în care îi judecăm pe alții, vom fi judecați. Gândește-te la o ocazie când ai fost judecat pe nedrept. Cum te-ai simțit? Ce schimbări ai face data viitoare?

 

Nu uita, Dumnezeu este un Dumnezeu al șansei a doua. Dacă ai judecat pe cineva pe nedrept mai înainte, hotărăște-te, prin puterea Sa, să nu o mai faci.