Ai găsit totuși mângâierea? Ce soluție dă Solomon în Proverbele 22:26 (”Nu fi printre cei ce pun chezăşii, printre cei ce dau zălog pentru datorii”)?

 

Dar în Proverbele 16:12 (”Împăraţilor le este scârbă să facă rău, căci prin neprihănire se întăreşte un scaun de domnie”)?

 

Vezi în 2 Corinteni 1:3-4 (”Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mângâieri,  care ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca, prin mângâierea cu care noi înşine suntem mângâiaţi de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz!”) în ce fel poate fi mai bine „gustată”, înțeleasă și sporită mângâierea pe care ne-o dă Tatăl ceresc.

 

Când încercăm să-i ajutăm pe cei care au nevoie de mângâiere, durerile noastre ni se vor părea mai mici. Le putem împărtăși experiențele noastre. Isus ne va fi alături, pentru că El este „lângă cei cu inima zdrobită”. Prin aceasta ne vom face părtași lucrării, dar și bucuriei Lui.

 

Gândește-te chiar acum la cineva care are nevoie de „un umăr pe care să plângă”, de un cuvânt de înțelegere sau de mângâiere. Şi vei înțelege mai bine ce înseamnă bucuria adevărată, cea care îți aduce mângâiere pentru orice necaz.


Părerea mea