Poate că vei zice: „Bine, bine, eu mi-am «rezolvat» aceste lucruri. Am cerut iertare și cred că Isus m-a iertat, și totuși sunt trist. Nu am prieteni. Am avut un prieten la școală, dar m-a dezamăgit cu totul. Nu mai pot avea încredere în nimeni. Dar nici singur nu mă simt bine. Nici părinții nu mă înțeleg, nici fratele mai mare, iar cu cel mic nu pot discuta. Câteodată îmi vine să plâng. Mă simt nedreptățit, izolat, neînțeles, fac lucruri care aș vrea să iasă bine, și ies rău. De ce nu are Dumnezeu o soluție pentru întristarea mea?”

 

Ba da, Dumnezeu are soluții pentru orice situație. „Dacă este primită în credință, încercarea care pare amară și greu de suportat se va dovedi o binecuvântare. Lovitura nemiloasă care veștejește bucuriile de pe pământ va fi mijlocul de a ne întoarce privirile spre ceruri. Cât de mulți sunt aceia care nu L-ar fi cunoscut niciodată pe Isus dacă întristarea nu i-ar fi făcut să caute mângâiere la El! …Tatăl nostru nu-i uită niciodată pe aceia care sunt loviți de întristare.” (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 12, 13, ed. 1996)

 

Ce se întâmplă în mod real atunci când iertăm? În primul rând, sufletul nostru este eliberat de o povară grea. Ştiind că am împlinit astfel voia lui Dumnezeu, putem merge mai departe fără să ne pierdem timpul gândindu-ne la răul care ni s-a făcut. În al doilea rând, acordăm o nouă șansă celui care ne-a greșit.

 

Ia-ți timp și gândește-te la situații din viața ta când cineva ți-a greșit! Ce ai simțit în momentele acelea? Te-ai gândit la modul cel mai serios la faptul că trebuie să ierți? Ai făcut ceva în sensul acesta? Dacă răspunsul este unul afirmativ, povestește ce simțăminte ai avut atunci când ai acordat iertare!

 

Ia-ți timp și gândește-te la situații din viața ta când ai greșit cuiva! Ai încercat să îți repari greșeala? Este adevărat că gestul de a cere iertare presupune un anumit curaj și o anumită forță sufletească. Dar dacă nu ai cerut iertare, în mod sigur ai rămas cu un gust amar în suflet, iar relația cu persoana căreia i-ai greșit s-a deteriorat.


Părerea mea