Cum se întâmplă?

 

Profetul Ezechiel stătea cu bătrânii şi conducătorii lui Israel, când Domnul i-a dat o solie deosebită pentru ei. Citeşte Ezechiel 14:1-5 (”Câţiva din bătrânii lui Israel au venit la mine şi au şezut înaintea mea. Şi Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel:  „Fiul omului, oamenii aceştia îşi poartă idolii în inimă şi îşi pironesc privirile spre ceea ce i-a făcut să cadă în nelegiuire! Să Mă las Eu să fiu întrebat de ei? De aceea vorbeşte-le şi spune-le: ‘Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: «Orice om din casa lui Israel care îşi poartă idolii în inimă şi care îşi pironeşte privirile spre ceea ce l-a făcut să cadă în nelegiuirea lui, dacă va veni să vorbească prorocului, Eu, Domnul, îi voi răspunde, în ciuda mulţimii idolilor lui,  ca să prind în chiar inima lor pe aceia din casa lui Israel care s-au depărtat de Mine din pricina tuturor idolilor.”). Ce a spus Dumnezeu că făceau?

 

Cum să înţelegem aceasta? Un idol nu e un fel de statuie, aşezată pe un piedestal, undeva într-un loc deosebit, unde oamenii să poată să-l vadă şi să i se închine? În principiu, cam aşa este. Eu am văzut o icoană care avea culoarea ştearsă şi care se tocise, de cât fusese sărutată.

 

Dar cum poate un om să aibă sau să poarte în inimă un idol? Eu cred că orice lucru care ne împiedică să-L iubim pe Dumnezeu mai mult decât orice şi să-L ascultăm este ca un idol. Nu trebuie să fie neapărat ceva făcut din lemn sau din piatră şi ridicat pe un piedestal. Pentru noi, cei care trăim în 2018, idol este orice lucru care ajunge pentru noi mai important decât Dumnezeu: de exemplu fotbal, TV, bani, skateboard, film, ciocolată, bicicletă, putere, haine, baschet, egoism, joc, prieten, role etc.

 

Pentru tine, idol poate însemna altceva. Gândeşte-te care este acel lucru mult mai important pentru tine decât Dumnezeu?


Părerea mea