Ce legătură are cu mine?

 

William Beanes a fost capturat de britanici şi făcut prizonier la bordul unui vas de război, în Golful Chesapeake. La 13 septembrie 1814, doi dintre prietenii lui au primit permisiunea să urce la bordul vasului de război şi să discute cu britanicii un eventual schimb de prizonieri. Englezii au fost de acord să-l elibereze, dar după ce aveau să termine de bombardat fortul McHenry. Toată noaptea, Beanes şi prietenii lui s-au plimbat pe puntea vasului. În revărsatul zorilor, fumul şi ceaţa erau atât de dese, încât nu puteau să-şi dea seama dacă drapelul american mai era la locul lui. Se temeau că britanicii au învins. Deodată, la 7 dimineaţa, pe 14 septembrie, soarele a străpuns ceaţa, luminând stelele sclipitoare ale drapelului. F. Scott Key, unul dintre cei trei, a fost atât de emoţionat la vederea drapelului ţării sale, încât a scris o poezie, care a devenit imnul naţional al Statelor Unite.

 

Uneori poate că ne simţim şi noi ca cei trei, în dimineaţa aceea ceţoasă de după bombardarea fortului McHenry. După câtă nedreptate există în lume, am zice că Satana este stăpânul. Răul pare atât de puternic, încât e foarte greu de crezut că Domnul mai este încă Stăpânul. Dar, dacă vom privi prin ceaţă, vom vedea drapelul Regelui Isus strălucind în razele dimineţii.

 

În orice economie de piaţă, costurile trebuie să fie mai mici decât profitul. Dacă ar fi să punem în balanţa omenească, evaluând costurile şi pierderile, Dumnezeu a ieşit în pierdere. Dar evanghelistul Ioan ne oferă perspectiva corectă, adică ne arată că noi nu am fost trataţi ca produse, ci ca fii ai lui Dumnezeu, noi beneficiem de toată dragostea Tatălui.

 

El ne vrea binele veşnic şi chiar dacă pare că altcineva este stăpân pe vieţile noastre, Dumnezeu ne garantează biruinţa finală asupra răului.

 

Acum aproape două mii de ani, pe cruce, Satana L-a bombardat pe Fiul lui Dumnezeu cu toată forţa. În acea după-amiază de vineri se părea că Dumnezeu a pierdut. Totuşi, în dimineaţa zilei de duminică, a fost clar că Satana pierduse. Drapelul iubirii lui Dumnezeu mai flutura. Şi Îi mulţumim că drapelul stropit cu sânge încă flutură!


Părerea mea