Iată părerea mea

 

O sănătate bună nu vine în mod accidental, ci putem fi sănătoşi doar dacă avem grijă cum trăim. În Biblie sunt mai bine de o mie de texte în legătură cu sănătatea. De exemplu, Biblia ne vorbeşte despre vieţuitoare „necurate”, adică a căror carne ne este interzis să o mâncăm. De fapt, în zilele noastre, niciun fel de carne nu este prea bună, pentru că adesea animalele sunt bolnave sau hrănite artificial. E de preferat să folosim alimente „de primă mână” – vegetale.

 

Când vedem la alţii efectele pe care le au alcoolul, tutunul şi alte droguri asupra minţii şi corpului, ar trebui să luăm seama şi să avem grijă să nu ajungem şi noi într-o astfel de situaţie. Cei care ajung să fie dependenţi de oricare dintre aceste droguri îşi doresc să nu fi început niciodată să le folosească. Chiar şi semidrogurile, cum sunt considerate cafeaua, ceaiul negru şi băuturile tip „cola”, dau dependenţă şi sunt dăunătoare sănătăţii.

 

Dumnezeu vrea să ne bucurăm din plin de viaţă. Iată de ce ne avertizează cu privire la lucrurile care ne-ar „sărăci” viaţa, afectându-ne sănătatea, şi ne propune în schimb lucruri care vor face ca viaţa să merite să fie trăită.

 

„Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.” (1 Corinteni 6:19,20)

 

„Dacă nimiceşte cineva Templul lui Dumnezeu, pe acela îl va nimici Dumnezeu; căci Templul lui Dumnezeu este sfânt: şi aşa sunteţi voi.” (1 Corinteni 3:17)

 

„Cine zice că rămâne în El trebuie să trăiască şi el cum a trăit Isus.” (1 Ioan 2:6)


Părerea mea