Ce legătură are cu mine?

 

Un pastor, când îi invita pe oameni să vină la biserică, le cerea să vină cu trei lucruri: Biblia, cartea de imnuri şi portofelul. „O biserică vie are nevoie de bani ca să lucreze.” Odată, doi oameni stăteau de vorbă şi unul îl întreba pe celălalt despre banii pe care îi dă la biserică. Acesta, puţin enervat, a răspuns că mereu se cer bani. Prietenul i-a răspuns cam aşa: – Când era mic, băiatul meu mă costa foarte mult. Tot timpul avea nevoie de pantofi şi de haine. Le strica foarte repede. Pe măsură ce creştea, cheltuiam tot mai mulţi bani cu el. Dar, de mai bine de un an, n-am mai cheltuit nicio para pentru el. – Cum aşa? a fost întrebarea. – A murit, a răspuns celălalt.

 

Un om viu are nevoie de bani. Şi o biserică vie are nevoie de bani. Şi, pentru că ştie acest lucru, Dumnezeu a asigurat împlinirea acestei nevoi, printr-un plan cinstit şi care îi implică pe toţi în mod egal. O parte a acestui plan este zecimea – care înseamnă a zecea parte din venitul nostru. O aducem la biserică pentru susţinerea pastorilor şi a celor angajaţi în lucrarea lui Dumnezeu, care îşi consacră tot timpul acestei lucrări. Zecimea Îi aparţine lui Dumnezeu.

 

O altă parte a planului financiar al bisericii lui Dumnezeu este dăruirea de bunăvoie. Sumele dăruite sunt hotărâte de fiecare, după binecuvântarea pe care i-a dat-o Dumnezeu (1 Corinteni 16:2). Dumnezeu nu ne cere să dăm ceva ce nu avem, ci vrea să cunoaştem bucuria de a dărui.

 

Tu nu ai încă un salariu al tău. Ce I-ai putea oferi Domnului? Fă-ţi un plan de a dărui ceva pentru cauza lui Dumnezeu!


Părerea mea