[luni, 22 iulie]

Textul-cheie de săptămâna aceasta este plin de simboluri; unul dintre cele mai interesante este ungerea cu sânge a stâlpilor ușii casei.

“Să ia din sângele lui și să ungă cei doi ușori și pragul de sus al caselor în care vor mânca. …Sângele de pe casele în care locuiți va fi un semn pentru voi: când voi vedea sângele,vă voi ocoli și urgia nu vă va distruge atunci când voi lovi țara Egiptului.”(Exodul 12:7-13)

Care crezi că este semnificația acestei uși? Ia în considerație rolul unei uși și citește Apocalipsa 3:20. Aici se spune că fiecare om are de deschis o ușă Domnului. Prin urmare, ce crezi că înseamnă să ungi ușa inimii tale cu sânge? Ce anume s-a schimbat când israeliții au uns cu sânge stâlpii ușilor de la casele lor? Ce importanță are dacă aplici sângele pe ușa ta?

Un alt simbol din Textul-cheie este sângele. Citește rubrica Repere și încearcă să afli care era rolul sângelui pentru cei care îl aplicau peușile lor.

Repere

„Căci acesta este sângele Meu, sângele legământului, care estevărsat pentru mulți spre iertarea păcatelor.” (Matei 26:28

„Însă Dumnezeu Și-a dovedit dragostea față de noi prin faptul că, în timp ce noi eram păcătoși, Cristos a murit pentru noi. Deci, cu atât mai mult acum, când am fost îndreptățiți prin sângele Lui, vom fi mântuiți prinEl de mânia lui Dumnezeu.” (Romani 5:8,9)

„Curățați drojdia veche, ca să fiți un aluat nou,fără drojdie, cum de fapt și sunteți, întrucât Cristos, Mielul nostru de Paște, a fost jertfit. Așadar, să sărbătorim nu cu drojdia veche, nici cu drojdia răutății și ticăloșiei, ci cu azimele sincerității și adevărului.” (1 Corinteni 5:7,8)

„De aceea, Isus a suferit dincolo depoarta cetății, ca să sfințească poporul prin sângele Lui. Așadar, să ieșimla El, în afara taberei, și să îndurămrușinea Lui.” (Evrei 13:12,13)

„Dacă însă umblăm în lumină, după cum El este în lumină, avem părtășie unii cu alții, iar sângele lui Isus,Fiul Său, ne curățește de orice păcat.” (1 Ioan 1:7)

„Har și pace… de la Isus Cristos, Martorul credincios, Întâiul născut dintre cei morți și Conducătorul regilor pământului! A Celui Care ne iubește,Care ne-a eliberat din păcatele noastre prin sângele Lui…, să fie slava…”(Apocalipsa 1:4-6)