[Luni] 7 Ianuarie

Textul-cheie pare să fie dur, dar când spune că doar Noe și familia lui au fost salvați în arcă, Biblia se referă la cei care au ales să-I fie credincioși lui Dumnezeu.

„Dumnezeu a șters de pe pământ toate viețuitoarele: om și vite, animale mici și păsări ale văzduhului; toate au fost șterse de pe pământ. Doar Noe a rămas împreună cu cei care erau cu el în arcă.” (Geneza 7:23)

Compară acest verset cu cel din Apocalipsa 22:10,11, unde Dumnezeu trasează o limită pentru cei care sunt înăuntru și cei care sunt afară.

10 Apoi mi-a zis: „Să nu pecetluieşti cuvintele profeţiei din această carte, căci vremea este aproape. 11 Cel ce face rău, să facă rău şi mai departe; cel întinat să se întineze şi mai departe; cel drept să facă dreptate şi mai departe; iar cel sfânt să se sfinţească şi mai departe!“

Întrucât fiecare trebuie să aleagă de care parte să se afle, cum vezi caracterul plin de iubire al lui Dumnezeu manifestându-se în asemenea circumstanțe severe? Cum poate fi Dumnezeu considerat iubitor într-o scenă de judecată?