Curăţenie generală

Referinţa biblică: Evrei 8:1-6; 9:11-15,18-25

Comentariu: Tragedia veacurilor, capitolele 23, 24

 

Text-cheie

„El mi-a dat mie răspunsul: «Până vor trece două mii trei sute de seri şi dimineţi; apoi Sfântul Lăcaş va fi curăţit.»” (Daniel 8:14)

 

Rezolvă neapărat exerciţiul de la rubrica Ce părere ai?.

Citeşte cu atenţie următorul scenariu şi răspunde la întrebările care îl succed: imaginează-ţi că eşti condamnat pentru o faptă deosebit de gravă. Pedeapsa are trei variante: condamnare la moarte, închisoare pe viaţă fără drept de eliberare condiţionată sau o altă variantă care este la latitudinea judecătorului. În ziua stabilirii pedepsei, judecătorul îi cere avocatului tău şi procurorului să se întâlnească separat, pentru a discuta despre sentinţă.

Ce ai face în timp ce aştepţi? Marchează una dintre variantele de mai jos:

__ Aş plânge isteric după mama.

__ M-aş ruga fierbinte la Dumnezeu să aibă milă de mine şi să mă elibereze.

__ Aş aştepta calm să se întoarcă avocatul şi să mă pună la curent cu noile date.

__ Aş trage un pui de somn.

__ I-aş cere iertare Domnului.

Ideea de a fi condamnat la moarte sau la închisoare pe viaţă i-a adus pe mulţi oameni în pragul disperării. Chiar şi cei mai înrăiţi criminali au cedat aşteptându-şi rândul la execuţie.

Citeşte Matei 12:36,37. Te sperie aceste versete? De ce?

36 Vă spun că, în ziua judecăţii, oamenii vor da socoteală de orice cuvânt nefolositor, pe care-l vor fi rostit. 37 Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină şi din cuvintele tale vei fi osândit.”

Acum citeşte Ioan 5:24. Îţi dă acest text mai multă speranţă? Argumentează.

Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţa veşnică şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă.

Acum citeşte Romani 8:1. Ce mesaj puternic îţi transmite acest verset?

Acum dar nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus, care nu trăiesc după îndemnurile firii pământeşti, ci după îndemnurile Duhului.


Părerea mea