Mai mult decât o meserie

Referinţa biblică: 1 Tes. 2:6,9; 2 Tes. 3:8-12; 2 Cor. 11; 1 Tim. 6:10-19; Col. 1:25-29; Tit 2:6-8
Comentariu: Faptele apostolilor, cap. 33, 34.

 

Text-cheie

„Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor, iar unii, care au tânjit după ea, au rătăcit de la credinţă şi s-au străpuns singuri cu multe dureri.” (1 Timotei 6:10)

 

În Coloseni 1:28,29, Pavel explică raţiunile muncii sale.

28 Pe El Îl propovăduim noi şi sfătuim pe orice om şi învăţăm pe orice om în toată înţelepciunea, ca să înfăţişăm pe orice om desăvârşit în Hristos Isus. 29 Iată la ce lucrez eu şi mă lupt după lucrarea puterii Lui, care lucrează cu tărie în mine.

El era confecţioner de corturi şi muncea din greu ca să se poată susţine financiar şi să nu fie o povară pentru membrii bisericii. Dar, indiferent de meseria pe care o avea, pasiunea lui era aceea de a le vorbi altora despre Isus. Pavel se mândrea foarte mult cu munca lui asiduă şi îşi folosea meseria practică pentru înaintarea Evangheliei. Cine ar fi crezut că facerea corturilor ar putea servi cauzei lui Dumnezeu? Cum ar fi posibil ca şi meseria ta să fie folosită pentru Dumnezeu?
Întocmeşte o listă cu toate meseriile şi profesiile care îţi vin în minte şi notează în dreptul fiecăreia cum am putea folosi acea ocupaţie pentru a-i ajuta pe alţii şi a-L sluji pe Dumnezeu.


Părerea mea