Flash

„Căci Pavel ştia că atunci când sufletul nu se predă, păcatul nu este părăsit, poftele şi pasiunile încă se luptă pentru supremaţie şi ispitele fac conştiinţa să fie confuză. Predarea trebuie să fie deplină. Fiecare suflet slab, plin de îndoieli şi luptător, care se predă cu totul lui Dumnezeu, este pus în legătură directă cu fiinţele care îl fac în stare să biruie. Cerul este aproape de el şi are sprijinul şi ajutorul îngerilor îndurării în orice timp de cercare şi nevoie.” (Faptele apostolilor, p. 299*)

 

Ce părere ai?

Care afirmaţie dintre cele de mai jos descrie cel mai bine părerea ta cu privire la sexul premarital?

1. Nu e mare lucru. Ceea ce se întâmplă între doi adulţi, care consimt să facă un anumit lucru, ar trebui să fie lăsat în seama lor.

2. Cred că ar trebui să faci sex cu persoana cu care te căsătoreşti, pentru a vedea dacă eşti compatibil sau nu cu ea.

3. Vreau să aştept să mă căsătoresc şi numai după aceea să am o relaţie sexuală cu partenerul meu de viaţă.

4. Nu mai sunt virgin(ă) şi simt multă vinovăţie şi ruşine din această cauză.

5. Nu ştiu ce să cred cu privire la sexul premarital.

 

Știai că?

Conform unui studiu realizat în anul 2002, până la vârsta de 20 de ani 75% dintre respondenţiiamericani făcuseră sex premarital. Într-un alt studiu, din 2009, 71 de procente dintre tinerii americani cu vârste între 19 şi 29 de ani considerau că nu e nimic greşit în a-ţi începe viaţa sexuală înainte de căsătorie. La întrebarea cum şi-ar caracteriza viaţa sexuală, 55% dintre persoanele necăsătorite şi active sexual au fost de părere că au o viaţă intimă satisfăcătoare. În ceea ce priveşte populaţia căsătorită şi cu
vârsta sub 30 de ani, 77 de procente dintre respondenţi au fost de părere că au o activitate sexuală foarte satisfăcătoare. Multe studii demonstrează că sexul în cadrul unei relaţii de căsătorie este „mai bun” şi aduce mai multe satisfacţii. De ce crezi că stau lucrurile aşa? (Surse: www. publichealthreports.org şi www.abcnews.go.com/prime- time/pollvault)

 

Repere

„Apoi Isaac a dus-o pe Rebeca în cortul mamei sale, Sara, şi s-a căsătorit cu ea; ea a devenit soţia lui, iar el a iubit-o. Astfel a fost
mângâiat Isaac după moartea mamei sale.” (Geneza 24:67)

„Astfel, Iacov i-a slujit lui Laban şapte ani pentru Rahela, dar aceşti ani i s-au părut ca şi cum ar fi fost doar câteva zile, datorită dragostei sale pentru ea.” (Geneza 29:20)

„Ea l-a convins prin cuvinte stăruitoare şi l-a sedus cu vorbele ei linguşitoare. Deodată, el a urmat-o, ca un bou care este dus la măcelărie, ca un cerb care aleargă spre laţ.” (Proverbele 7:21,22)

„Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, şi pune un duh nou şi statornic înăuntrul meu!” (Psalmii 51:10)

„Dar El mi-a zis: «Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea este făcută desăvârşită în slăbiciune.» Aşadar, mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să poată locui în mine.” (2 Corinteni 12:9)

 

Cu alţi ochi

„Dacă iubeşti pe cineva, vei fi dispus să renunţi la tot pentru el sau ea, dar dacă el sau ea te-ar iubi la fel, nu ţi-ar cere niciodată aşa ceva.” – anonim

„Ceea ce eşti ca persoană necăsătorită vei fi şi ca persoană căsătorită, doar că într-o măsură mai mare. Orice trăsătură negativă de caracter se va amplifica în relaţia de căsătorie, pentru că te vei simţi liber să laşi garda jos – respectiva persoană deja ţi-a jurat credinţă, iar acum nu mai ai teama că o vei speria şi te va părăsi.” – Josh McDowell, autor şi predicator contemporan american


Părerea mea