Povești cu supraviețuitori
iulie – august – septembrie 2018

 

Dragostea înseamnă răbdare

Referinţa biblică: 1 Corinteni; 2 Corinteni

Comentariu: Faptele apostolilor, cap. 29, 30, 31, 32.

 

Text-cheie

„Acum vedem ca într-o oglindă, însă atunci vom vedea faţă în faţă. Acum cunosc în parte, însă atunci voi cunoaşte aşa cum am fost şi eu cunoscut.” (1 Corinteni 13:12)

 

Crezi că ideea de a aştepta până la căsătorie pentru a face sex este ceva nerealizabil în societatea noastră modernă? Se exercită o presiune imensă asupra tinerilor să-şi înceapă viaţa sexuală pentru a putea avea o relaţie „normală”, dar Dumnezeu este destul de categoric în Biblie cu privire la aşteptările pe care le are. În 2 Corinteni 12:9, se spune că harul lui Dumnezeu ne este suficient şi că puterea Sa este făcută desăvârşită în slăbiciunile noastre. Ce-ar fi ca exact acum să-ţi faci ţie însuţi (însăţi) o promisiune ca, în următorul moment de slăbiciune, să-I ceri lui Dumnezeu puterea de care ai nevoie?

Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită”. Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. (2 Corinteni 12:9)


Părerea mea