Citeşte cu atenţie versetele biblice de la rubrica Repere. Alege unul sau două pe care să le înveţi pe de rost.
Unul dintre aspectele cu adevărat remarcabile ale transformării lui Pavel a fost dispoziţia lui de a se supune în totalitate lui Isus Hristos – acea supunere menţionată în Romani 12:1,2.

Vă îndemn dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu; aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească. Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită.

Dar Pavel nu s-a oprit aici. Dorinţa lui de a-L cunoaşte pe Isus a fost atât de puternică, încât s-a afundat pur şi simplu în Biblia pe care o avea la dispoziţie la acea vreme, formată în mare parte din Vechiul Testament. Pavel voia să se  dezvolte, să devină ceea ce Dumnezeu plănuise pentru el.
Ani mai târziu, Pavel le-a scris filipenilor despre modul în care îşi trăia viaţa. Citeşte Filipeni 1:21-  Căci, pentru mine, a trăi este Hristos şi a muri este un câştig.

Cum îşi descrie Pavel existenţa?
Lasă-te şi tu influenţat de puterea transformatoare a lui Isus Hristos care l-a schimbat pe Pavel!


Părerea mea