Marilee Jones, şefa Departamentului Admiteri al Institutului de Tehnologie din Massachusetts (MIT), a demisionat după ce a recunoscut că CV-ul pe care îl depusese în urmă cu 28 de ani pentru un post de începător în cadrul aceluiaşi departament a fost plin de minciuni. Conform CV-ului, Marilee Jones frecventase şi absolvise Albany Medical College, Union College şi Rensselaer Polytechnic Institute – trei şcoli respectate în New York. Adevărul era că frecventase doar Institutul Rensselaer, la cursuri reduse, pentru doar un an de zile.
„Am prezentat denaturat pregătirea mea academică atunci când am aplicat pentru prima oară la MIT, acum 28 de ani, şi nu am avut curajul să-mi corectez CV-ul atunci când mi-am depus dosarul pentru postul actual sau pe toată perioada care a trecut de atunci. Regret profund cele întâmplate şi faptul că am dezamăgit pe atât de mulţi în comunitatea MIT şi nu numai, care m-au sprijinit, au crezut în mine şi mi-au acordat extraordinare oportunităţi”, sunt cuvintele drei Jones într-o declaraţie postată pe site-ul MIT. De când a preluat postul de şefă a Departamentului Admiteri, în 1997, dra Jones a fost considerată un guru în domeniu. Este autoarea a câtorva cărţi, inclusiv Less Stress, More Succes [Mai puţin stres, mai mult succes], în care afirmă: „Menţinerea integrităţii este un lucru foarte dificil de făcut, pentru că există tentaţia de a trişa sau a o lua pe scurtătură. Dar nu trebuie uitat că «lucrul pe care tu îl ocoleşti nu o să te ocolească el pe tine», însemnând că viaţa are modul ei simpatic de a-ţi da înapoi ceea ce ai încercat să elimini.”(Tamar Lewin,„Dean at MIT Resigns, Ending a 28-Year Lie”, New York Times, 17 aprilie 2007)

Întreabă-te sincer:

• Am ceva de învăţat din istoria dnei Jones?

• Sunt compromisuri în viaţa mea care se vor întoarce să mă bântuie?

• Cum pot trăi fără să am nimic de ascuns?

Argumente în plus
vei găsi în Faptele apostolilor, capitolul 7. Urmând acest plan, vei parcurge în fiecare an cel puţin o carte din seria de istorie biblică scrisă de Ellen White (de la Patriarhi şi profeţi la Tragedia veacurilor).


Părerea mea