Vești misionare – 20 februarie 2021

Șapte mici pescari de oameni

 

de Andrew McChesney, Adventist Mission

 

Care este puterea unui grup mic?
Pastorul unei biserici Adventiste de Ziua a Șaptea din nord‑estul Mexicului și-a anunțat cei șaizeci de membri că trebuie să formeze grupuri mici care să se întâlnească în timpul săptămânii. Fiecare grup trebuia să aibă un nume, un motto, un obiectiv și un cântec tematic. Fusese ideea Conferinței locale.

Imediat, mai mulți adulți au format un mic grup numit Iosif. Ei și-au spus: „Să fim ca Iosif și să avem o viziune ca să-i salvăm pe alții.” Alți adulți au format grupuri numite Semănătorii credinței, Stânca, Prietenii lui Isus și Uniți în credință. Directoarea departamentului de slujire pentru copii a vrut și ea să formeze un grup. Ea a strâns șapte copii și pe părinții lor, care de obicei se închinau la Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea Nuevo Tampico din Altamira, pentru a discuta despre acea idee, iar mama lui Manuel, un băiat de opt ani, și-a pus la dispoziție casa pentru întâlnirile săptămânale. Grupul și-a luat numele de Pescari de oameni.
La prima întâlnire, au venit cincisprezece copii, inclusiv opt din familii neadventiste, care au fost invitați de copiii directoarei, Elsa Galvan. Copiii au citit cu rândul o istorioară din Biblie. De asemenea, au cântat cântece și s-au rugat. La finalul adunării de o oră, copiii au băut ciocolată caldă și au mâncat prăjituri.
Grupul Pescari de oameni a început să se întâlnească în fiecare săptămână. Copiii vizitau un spital o dată pe lună, ca să se roage cu pacienții și să distribuie Cartea anului, editată de Biserica Adventistă. Copiii le dădeau pacienților atole, o băutură caldă, și tortas, o lipie umplută cu fasole și brânză.
Având un grup stabil de copii care participau săptămână de săptămână, micul grup a decis să formeze un club de exploratori. Mai târziu, copiii mai mari din grup au înființat un club de companioni. După o vreme, copiii au început să predea studii biblice membrilor familiei, prietenilor și vecinilor. Cu ajutorul mamei lui, Manuel le-a predat studii biblice bunicului și mătușii lui. Într-o zi, bunicul și mătușa au anunțat că vor să meargă la spital cu copiii. La puțin timp după aceea au fost botezați. Manuel și mama lui predau studii biblice unui văr, în vârstă de opt ani. Numeroși alți copii predau studii biblice, inclusiv Victor, de doisprezece ani, alături de mama lui, care studiază cu un prieten de opt ani și doi veri de șapte și nouă ani.

În primul an, Pescarii de oameni au condus doisprezece oameni să facă pasul spre botez, mai mult de jumătate din cei douăzeci care au fost botezați în biserică în acea perioadă. „Asta spune mult despre puterea unui grup mic”, spune pastorul bisericii, Samuel Alvarado, care are treizeci și patru de ani. „Isus Și-a început misiunea cu un grup mic, de doisprezece discipoli, și biserica noastră face la fel pentru slava lui Dumnezeu.”