Vești misionare – 13 februarie 2021

O voce inexplicabilă

de Andrew McChesney, Adventist Mission

Pavlodar, un oraș cu 300 000 de locuitori din nordul Kazahstanului, nu este deosebit de mare, dar Valentina Shlee nu părea să-și găsească timp să traverseze orașul și să ducă un dar din Germania.
Valentina petrecea mult timp îngrijindu-se de cei trei copii ai ei. De asemenea, își ajuta soțul ca să se descurce cu banii, vânzând dulceață și murături la o tarabă amenajată pe un trotuar din oraș. Valentina nu avea pace știind că darul, primit într-un pachet de la vara ei, Neli, care imigrase în Germania, era încă în casa ei. Neli îi ceruse să îi ducă acel cadou unei prietene, Olga.
După ce a trecut o lună de zile, într-o după-amiază, Valentina a făcut o pauză de la treburile din casă și s-a așezat pe canapea ca să se odihnească. Uimită, a auzit o voce adresându-i-se: „Ridică-te, ia casetele video și du-te la Olga”, spunea vocea. Numai că nu fusese o voce care să se audă, ci era una care vorbise în interiorul ei.
Nefiind sigură ce anume se întâmpla, Valentina s-a îmbrăcat imediat de oraș, a apucat cadoul și s-a îndreptat spre clădirea cu apartamente unde locuia Olga. Când a deschis ușa clădirii, a observat o femeie care a intrat în urma ei. Străina a urmat-o pe scări până la apartamentul Olgăi. Când aceasta a deschis ușa, le-a invitat pe ambele femei să intre.
– Rosa, ea este Valentina. Valentina, ea este Rosa, a spus Olga, făcându-le cunoștință.
După aceea, s-a întors spre Rosa.
– Trebuie să vorbești cu Valentina, a spus ea.
Rosa a început să plângă. Printre lacrimi, a explicat că se confrunta cu numeroase dificultăți acasă și că se gândise chiar să se sinucidă. De asemenea, Îl căuta pe Dumnezeu, dar nu înțelegea ce citea în Biblie.
– Valentina este creștină, a spus Olga. Ea te poate ajuta.
Valentina a invitat-o pe Rosa să participe la studii biblice cu ea. Câteva luni mai târziu, Rosa a fost botezată.
Valentina spune că experiența a subliniat importanța trăirii în Hristos, așa cum stă scris în Ioan 15:7,8: „Dacă rămâneți în Mine și dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereți orice veți vrea și vi se va da. Dacă aduceți multă roadă, prin aceasta Tatăl Meu va fi proslăvit și voi veți fi astfel ucenicii Mei.”
„Când ai o relație statornică cu Dumnezeu, El îți poate spune unde să mergi și cu cine să vorbești”, spune Valentina. „Poți să-I cunoști voința.”

O parte din darurile din al treisprezecelea Sabat din 2017 au ajutat la deschiderea primei grădinițe adventistă de ziua a șaptea din orașul natal al Valentinei, Pavlodar, Kazahstan.