Vești misionare – 16 ianuarie 2021

Cartea roșie plutitoare

de Andrew McChesney, Adventist Mission

Toroni Kumar Tripura a fost încântat să primească acasă la el, într-un sat izolat din sud-estul Bangladeshului, o Biblie cu coperți roșii frumoase. Biblia a sosit ca recompensă pentru completarea unei serii de lecții biblice prin poștă.
Dar Toroni trebuia să aibă grijă.
Tatăl lui slujea ca preot în religia tradițională a familiei și nu avea să fie mulțumit că fiul lui avea o Biblie despre Dumnezeul din cer.

Cu toate acestea, Toroni nu era îngrijorat. El studiase lecțiile biblice în fiecare noapte în timp ce părinții lui dormeau și intenționa să citească Biblia cu coperți roșii tot noaptea.
Planul a părut să funcționeze.
În timpul zilei, Toroni se îngrijea de vacile tatălui său și, după ce se întorcea acasă, aștepta până când părinții lui adormeau, pentru ca, după aceea, să aprindă cu nerăbdare o lanternă micuță și să citească despre Dumnezeu.
Într-o noapte, tatăl lui l-a prins citind Biblia și s-a înfuriat. A doua zi, după ce fiul său a plecat de acasă, omul a luat Biblia cu coperți roșii și a aruncat-o în apele tulburi ale râului Chengi. Toroni a fost răvășit când a descoperit că Biblia lui cu coperți roșii lipsea. A înțeles rapid ce s-a întâmplat.
Ce putea să facă? Nu își permitea să cumpere o altă Biblie. Școala de corespondență probabil că nu avea să-i trimită încă o Biblie, iar el dorea foarte mult să citească mai mult despre Dumnezeu.
După un timp, într-o după-amiază, în timp ce înota în râul Chengi, Toroni a văzut ceva plutind pe apă. Mai văzuse sticle de plastic și alte gunoaie în râu, dar acest obiect arăta altfel. S-a apropiat înotând și a apucat obiectul cu mâna, după care s-a grăbit să ajungă la țărm. Ajungând la mal, a ridicat mâna în aer și a văzut că era o Biblie cu coperți roșii din care se scurgea apa.
Nu-i venea să creadă. Era Biblia lui pierdută.
Toroni a pus cartea pe iarbă ca să se usuce la soare. I-a luat paisprezece zile ca să o usuce, după care a început să o citească din nou. Pe măsură ce o citea, s-a îndrăgostit de Dumnezeu. Chiar dacă risca să-și înfurie tatăl, nu putea păstra doar pentru el iubirea proaspăt descoperită, așa că le-a spus și altor săteni despre Dumnezeul din Biblia cu coperți roșii, pe care nu a înghițit-o râul. Sătenii, uimiți, i-au cerut să le spună mai mult. Astăzi, majoritatea sătenilor, inclusiv multe dintre rudele lui Toroni, se închină Dumnezeului din Biblia cu coperți roșii.