Vești misionare – 3 noiembrie 2018

Din rocker, medic

Autor Veaceslav Koşkodan

La vârsta de şaisprezece ani, eram rocker şi ascultam Nirvana şi Metallica, aveam părul lung şi purtam blugi rupţi. Îmi petreceam nopţile în discoteca din oraşul meu natal din Republica Moldova, consumam alcool şi fumam marijuana.
Apoi, un adventist de ziua a şaptea s-a împrietenit cu mine. Nu m-a condamnat, ci mi-a vorbit despre dragostea lui pentru Isus. Şi mă întreba des dacă am citit Biblia.
După un timp, am început să mă întreb de ce ţinea el atât de mult să citesc Biblia. Într-o seară, am luat Biblia cu mine la discotecă şi am început să citesc. O priveam ca pe o carte cu poveşti. Dar am continuat să citesc şi s-a întâmplat ceva neaşteptat: am început să mă schimb. Lucrurile care altădată îmi plăceau nu mi s-au mai părut interesante. Într-o seară, am privit spre ringul de dans şi mi-am spus: Ce cauţi tu aici? M-am dus acasă şi nu am mai pus piciorul în discotecă.
Am continuat să citesc din Biblie. I-am pus o mulţime de întrebări noului meu prieten adventist şi am început să păzesc Sabatul.
În scurtă vreme, am intrat la Facultatea de Medicină din Chişinău. Problema era că aveam cursuri şi sâmbăta. Când i-am spus decanului că nu puteam fi prezent la cursurile de sâmbăta, m-a sfătuit să mă înscriu la altă facultate.
M-am întors acasă, am căzut pe genunchi şi m-am rugat:
— Doamne, dacă vrei să devin medic, Te rog, ajută-mă!
În timpul rugăciunii, mi-a venit ideea să merg direct la domnul profesor care preda cursurile de sâmbătă. I-am vorbit despre convingerile mele şi mi-a permis să dau examenul în altă zi.

Şase ani mai târziu, la absolvire, colegii au remarcat cu admiraţie:

— Tu ai venit la cursuri doar cinci zile pe săptămână şi totuşi ai note mai mari decât noi. Cum ai reuşit?
— Dumnezeu m-a ajutat să învăţ. El este profesorul meu!
Şi Dumnezeu nu doar că m-a ajutat să învăţ, ci m-a făcut un om nou. Astăzi am treizeci și trei de ani şi am trei copii. Sunt medic, pastor şi directorul Departamentului de Sănătate din cadrul Bisericii Adventiste din Moldova.

Totul este posibil cu Isus! Dacă m-a schimbat pe mine, te poate schimba şi pe tine!

O parte din Colecta din Sabatul al Treisprezecelea strânsă în trimestrul al IV-lea din anul 2017 a ajutat la transformarea unei foste staţiuni sovietice din Republica Moldova în tabără pentru exploratori şi centru de conferinţe. Vă mulţumim pentru darurile voastre pentru misiune!


Părerea mea