Vești misionare – 20 octombrie 2018

Dumnezeu umple golul

Autor Andrew McChesney, Adventist Mission

Frank Cantrill, un pastor pensionar din Australia, în vârstă de şaptezeci şi doi de ani, a fost şocat când a fost diagnosticat cu cancer de piele. Însă surpriza şi mai mare a venit două săptămâni mai târziu, când medicii l-au declarat vindecat printr-o minune.
Frank a fost diagnosticat în 2014 cu melanom de gradul patru, un tip de cancer de piele, localizat la nivelul capului.
„A fost un şoc pentru mine să aflu că, dacă noul tratament nu era eficient, nu aveam prea multe şanse”, ne-a mărturisit el.

Un pastor i-a făcut ungerea şi oamenii au început să se roage pentru el. A suferit o serie de intervenţii chirurgicale, a făcut radioterapie şi imunoterapie şi a fost îngrijit permanent de soţia lui, Marlene.
Complicaţiile au apărut în urma intervenţiei de îndepărtare a unui melanom de mari dimensiuni crescut în partea din spate a capului. Osul cranian a rămas expus şi era foarte important ca pielea să crească la loc şi să acopere golul. În primele zile, pansamentul i-a fost schimbat de asistente, iar apoi de soţia lui.
În primă fază, pielea a crescut bine, dar, la un moment dat, a părut că stagnează.

Într-o zi, culoarea osului cranian expus s-a schimbat din alb în galben, semn de necroză. Chirurgul s-a consultat cu un alt chirurg estetician bun şi, împreună, au decis să-l opereze asistaţi de un neurochirurg. Operaţia se arăta complexă şi de durată, între opt şi zece ore. Scopul ei era înlocuirea osului cranian cu unul artificial.

„Vestea aceasta a fost un şoc pentru noi”, le-a scris Marlene prietenilor lor într-un e-mail.
După câteva zile, o bucată de os cranian decolorat s-a desprins odată cu pansamentul.
„Am simţit că mă prăbuşesc!” ne-a mărturisit Marlene.
În locul de unde s-a desprins bucata aceea de os, se vedea însă carne crescută.

În următoarele două zile, Frank a fost la consultaţie la trei specialişti ca să vadă ce se întâmplase. Aceştia i-au explicat că osul cranian este compus din trei straturi şi că la el ţesutul crescuse sub primul strat necrozat, forţându-l să se desprindă.
Ei au declarat că se produsese o minune.

„Ne-au întrebat ce medic s-a ocupat de noi”, ne-a povestit Marlene.

Frank şi Marlene au răspuns că Dumnezeu, Marele Medic. Operaţia nu a mai fost necesară şi Frank a fost externat.

„Dumnezeu ştie ce se întâmplă şi intervine exact la momentul potrivit”, a declarat Marlene. „Nu putem spune decât: Lăudat să fie Domnul!”


Părerea mea