Vești misionare – 29 septembrie 2018

O biserică sănătoasă pentru cei bogaţi

Autor: Andrew McChesney, Adventist Mission

Kiyong Kwon, patronul şi plantatorul de biserici sud-coreean, despre care am mai auzit şi Sabatele trecute, a decis să înfiinţeze o biserică într-un cartier select din capitala ţării, Seoul. Prima biserică pe care o înfiinţase într-o zonă rurală, cu patru ani înainte de aceasta, era deja supraaglomerată şi, pe de altă parte, îşi dorea o nouă oportunitate de a lucra.
„Când m-a chemat Dumnezeu pentru întâia dată, I-am spus că nu pot”, ne-a povestit Kiyong. „În momentul în care am văzut însă puterea Lui, am devenit mai curajos!”

S-a gândit că săracii Îl primesc pe Dumnezeu mai uşor decât bogaţii şi a căutat o cale de a le vesti Evanghelia celor care aveau de toate. Şi-a dat seama atunci că până şi bogaţii au nevoie de sănătate. Atunci a deschis, într-o clădire de birouri din cartierul Bundang, biserica şi restaurantul vegetarian NEW START.

„Am înţeles că metoda de răspândire a Evangheliei în zilele din urmă este mesajul lui Dumnezeu despre sănătate”, ne-a explicat el.
Noua biserică a început să organizeze seminare de sănătate, cursuri de gătit şi studii biblice.

Printre primii vizitatori s-a numărat şi o farmacistă care a participat la un seminar de sănătate de o săptămână şi care a fost extrem de încântată de cele aflate. La final, cei dornici de informaţii suplimentare au fost invitaţi să participe la studiile biblice despre Daniel şi Apocalipsa. Farmacista însă nu a venit. Kiyong a încercat să afle ce se întâmplase şi a aflat că femeia îşi luase o săptămână de concediu ca să poată veni la seminar. Prin urmare, nu avea timp să vină şi la studiul biblic. A înregistrat atunci prezentările biblice şi i le-a trimis.

„Femeia a fost plăcut impresionată de ce a auzit, însă era membră a unei biserici păzitoare a duminicii şi nu era dispusă să plece de acolo”, a declarat Kiyong.

Totuşi, pe măsură ce a ascultat studiile biblice, farmacista s-a răzgândit. A început să ia în calcul păzirea Sabatului şi închinarea în biserica NEW START. Între timp, a început să aibă dureri puternice de cap. Temându-se că avea cancer, a făcut investigaţii, însă medicii nu au descoperit nicio problemă.
În final, fiica ei de douăzeci şi patru de ani i-a spus: „Ştii de ce te doare capul? Pentru că ştii care este adevărul şi nu-l respecţi! Vreau să merg cu tine la biserica aceasta care păzeşte sâmbăta!”
Farmacista şi fiica ei au venit la biserică sâmbăta următoare şi în prezent sunt membre devotate.
„Din astfel de experienţe, am înţeles că lucrarea este a Domnului”, spune Kiyong. „Noi nu putem schimba inima oamenilor în felul acesta!”

Kiyong Kwon are cincizeci şi şase de ani şi a înfiinţat trei biserici în Coreea de Sud. O parte din colecta din Sabatul al Treisprezecelea din acest trimestru va contribui la înfiinţarea primei biserici adventiste din Sejong, Coreea de Sud.


Părerea mea