O singură vizită, nouă botezuri

de Yolanda Martinez Santos

 

Mi s-a părut că soţul Ericăi n-a fost prea încântat când m-a găsit studiind Biblia cu ea în casa lor. Locuim în statul american California.

Ajunsesem de-abia la lecţia a doua şi ştiam că el era membru al altei biserici. Era un bărbat solid şi îmi inspira frică.

„Numele meu este Yolanda Martinez Santos şi vin din partea Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea”, i-am spus eu, dând mâna cu el.

O cunoşteam pe Erica doar de două săptămâni, când am bătut la uşa casei ei în cadrul unui program misionar. Şi cunoşteam Biserica Adventistă doar din 2013, când un tânăr evanghelist cu literatura a bătut la uşa mea şi m-a condus la Isus. Experienţa mea cu lucrarea din uşă în uşă era destul de nouă!

Soţul Ericăi a fost surprins să mă găsească în casa lor, dar nu mi-a cerut să plec. Mai târziu, Erica mi-a spus despre el că era nefericit. M-am rugat cu ea ca soţul ei să ne permită să studiem Biblia împreună şi chiar să ni se alăture.

Spre surprinderea noastră, ni s-a alăturat la lecţia următoare. Şi ne-a anunţat că dorea să studieze cu noi în fiecare săptămână. La scurt timp după aceea, Erica l-a invitat pe fratele ei şi ni s-a alăturat şi el. Apoi s-a arătat dornic să studieze cu noi şi băiatul ei de treisprezece ani.

Pe măsură ce studia, Erica îi împărtăşea ce afla şi surorii ei, care locuieşte în alt oraş. Aceasta s-a arătat interesată, a luat legătura cu adventiştii din oraşul ei şi a început să studieze Biblia împreună cu ei. I s-au mai alăturat soţul şi soacra ei. Şi asta nu e tot! Erica mi-a făcut cunoştinţă cu părinţii ei, care mi-au spus că remarcaseră o schimbare totală la fiica lor. Şi şi-au dorit să afle secretul.

„Secretul este Isus”, le-am spus eu. S-au alăturat şi ei grupei noastre.

Este uluitor faptul că o singură bătaie la uşă a unui lucrător biblic a avut ca rod botezul a nouă persoane: Erica, băiatul ei, fratele ei, mama ei, tatăl ei, sora ei, cumnatul ei, soacra surorii ei, ba chiar şi o vecină!

Soţul ei merge în prezent la Biserica Adventistă în mod regulat.

Am aflat de la Erica mai târziu că, până să ajung eu prima oară la ea, se rugase o lună de zile ca Dumnezeu să-i demonstreze că există şi să-i descopere biserica adevărată.

– Dacă n-ai fi bătut la uşa mea, nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat, mi-a spus ea şi a adăugat, mulţumindu-I lui Dumnezeu: Doamne, Tu ai răspuns rugăciunii mele!

Yolanda Martinez Santos este lucrător biblic în California.


Părerea mea