Rugăciune pentru o familie de indieni

de Andrew McChesney, Adventist Mission

 

Arpita Bhosale, o elevă de paisprezece ani de la o şcoală adventistă de ziua a şaptea din vestul Indiei, nu şi-a cunoscut tatăl care a murit într-un accident înainte de naşterea ei. Se afla într-o căruţă şi a fost lovit din spate de un camion.

Forţa impactului l-a aruncat în faţă, peste boii care trăgeau căruţa, şi apoi pe şosea, unde a fost lovit de un alt vehicul. Şocată de decesul lui, soţia, care este surdomută, a intrat în travaliu înainte de termen. Arpita s-a născut cu o lună mai devreme.

„Dar Dumnezeu S-a folosit de moartea tatălui meu ca să o conducă pe mama mea la Isus”, a declarat ea în cadrul unui interviu pe care ni l-a acordat la Şcoala Adventistă de Ziua a Şaptea din Alate, situată la vreo treizeci de kilometri de Kohlapur, un oraş aglomerat, care are peste un milion de locuitori. Arpita a petrecut primele luni de viaţă în spital împreună cu mama ei, Akkatai. Amândouă erau foarte plăpânde. Starea lor gravă l-a îngrijorat pe fratele mamei ei, Satish, care le vizita la spital zilnic.

Într-o sâmbătă, când a venit să le vadă, Satish a observat că un bărbat necunoscut trecea pe la fiecare pacient şi se ruga cu ei. Curios, l-a abordat şi a aflat că era pastor adventist. „Unchiul meu era hindus”, ne povesteşte Arpita. „Dar ar fi făcut orice ca s-o ajute pe mama, aşa că l-a rugat pe pastor să se roage şi pentru ea.”

Pastorul s-a rugat pentru Akkatai şi pentru bebeluşul ei, iar Satish i-a interpretat rugăciunea în limbajul semnelor. Pastorul a continuat să le viziteze regulat. Mama şi copilul au început să se refacă. Uimit, Satish l-a întrebat pe pastor despre credinţa lui. După câteva luni de studiu biblic, el şi sora lui L-au primit pe Isus. Akkatai a dedicat-o pe fetiţă Domnului şi, când fata a început să vorbească, a învăţat-o să se roage în fiecare seară la ora șapte.

„În fiecare seară la ora șapte, unesc mâinile şi mă rog, indiferent unde mă aflu”, ne explică Arpita, acum în clasa a şaptea la Şcoala Adventistă cu internat din Alate, şcoală care a beneficiat de fonduri pentru construirea unui corp cu săli de clase, în urma colectei din Sabatul al Treisprezecelea din trimestrul al treilea, anul 2017. „Mă rog aşa de când mă ştiu.”

Arpita a primit botezul la vârsta de treisprezece ani. „Am decis să mă botez pentru că am văzut că Isus mi-a binecuvântat familia prin Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea”, mărturiseşte ea. „Vreau să-L urmez pe Isus datorită experienţei pe care a avut‑o mama mea. Am văzut tot ce a făcut Isus pentru ea.”

Arpita Bhosale, o elevă de paisprezece ani de la o şcoală adventistă din vestul Indiei.


Părerea mea