[sâmbătă, 31 august] Zilele finale

 

 

Text de memorat:

 

Marcu 13:26,27

„26 Atunci se va vedea Fiul omului venind pe nori cu mare putere şi cu slavă. 27 Atunci va trimite pe îngerii Săi şi va aduna pe cei aleşi din cele patru vânturi, de la marginea pământului până la marginea cerului”.

 

Studiul din această săptămână începe cu o secvență scurtă de la sfârșitul capitolului 12 din Marcu, unde Domnul Isus face o declarație profundă cu privire la gestul mărunt al unei văduve. Cea mai mare parte a acestui studiu vizează însă Marcu 13, o profeție tulburătoare despre soarta templului din Ierusalim și nu numai. Acest capitol, împreună cu paralele sale din Matei 24 și Luca 21, vorbește despre căderea Ierusalimului și despre evenimentele de după, până la sfârșitul lumii.

 

Marcu 13 arată foarte clar că profeția se întinde din zilele profetului, adică ale lui Isus, până la vremea sfârșitului, a doua Sa venire. Aplicăm ceea ce cunoaștem drept „interpretarea istoricistă a profețiilor privitoare la zilele sfârșitului”, spre deosebire de încercarea de a plasa aceste profeții în trecut sau într-un viitor foarte îndepărtat.

 

Asemenea multor altor învățături ale lui Isus din Marcu, mesajul Domnului vine ca răspuns la o întrebare sau la o nelămurire din partea ucenicilor. Astfel Isus are ocazia de a transmite învățături esențiale pentru viața și experiența creștină. Isus nu doar prezice viitorul, ci și îi învață pe ucenicii Săi, atât din zilele acelea, cât și din prezent, cum să se pregătească pentru încercările viitoare.

 

 

Studiu zilnic

 

Biblia: Matei 26 – Marcu 4
1. Cine și când „a plâns cu amar”?
2. Cine a suferit mult în vis din pricina neprihănitului Isus?
3. Între ce ore s-a făcut întuneric peste toată țara?
4. Cum reacționau duhurile necurate când Îl vedeau pe Isus?

 

Ellen G. White: „Divina vindecare”, cap. „Ajutor în viețuirea zilnică”, subcap. „Planuri pentru viitor” la final
5. Care este cea mai bună pregătire pentru încercările zilei de mâine?

 

 

Post-ul [sâmbătă, 31 august] Zilele finale apare prima dată în Studiu Biblic.






Biblia zilnică BibliaZilnica.ro