[sâmbătă, 27 iulie] Minuni în jurul lacului

 

 

Text de memorat:

 

Marcu 5:19

„Isus nu i-a dat voie, ci i-a zis: „Du-te acasă la ai tăi şi povesteşte-le tot ce ţi-a făcut Domnul şi cum a avut milă de tine””.

 

Misiunea lui Isus se desfășura în cea mai mare parte în Galileea, în mod special în jurul Mării Galileei, un lac de aproximativ 20 de kilometri lungime și 13 kilometri lățime. Este cea mai mare întindere de apă din zonă și era centrul vieții pentru locuitorii din regiune.

 

Marcu 4 se încheie cu Isus și ucenicii Săi traversând Marea Galileei. Are loc o furtună, pe care Isus o potolește prin vorbe adresate vânturilor și valurilor. Marcu 6 se încheie cu o scenă asemănătoare, dar de data aceasta cu Isus pășind pe apă spre ucenicii Săi, care se află în barcă. Între aceste două scene pe apă sunt numeroase minuni făcute de Isus pe uscat și prima activitate misionară a ucenicilor. Aceste relatări fac obiectul studiului din această săptămână.

 

Caracteristica generală a acestor episoade dramatice este că îi permit cititorului să vadă cine este Isus. El este Cel care poate să liniștească furtuna, să vindece un demonizat, să vindece o femeie care doar Îi atinge hainele, să învie o fetiță moartă, să predice în orașul Lui natal, să Își  trimită ucenicii într-o misiune de predicare, să hrănească 5.000 de oameni cu câteva pâini și câțiva pești și să umble pe apă – manifestări incredibile ale puterii, care îi aduc pe ucenici mai aproape de înțelegerea faptului că El este Fiul lui Dumnezeu.

 

 

Studiu zilnic

 

Biblia: Zaharia 9 – Maleahi 1
1. Ce spunea profeția că va face Împăratul călare pe un măgar?
2. Ce se întâmplă când Domnul nu mai are milă de locuitorii țării?
3. Până și pe ce obiecte va fi scrisă expresia „Sfinți Domnului”?
4. Care este „poporul pe care S-a mâniat Domnul pentru totdeauna”?

 

Ellen G. White: „Divina vindecare”, cap. „Fals și adevărat în educație”, subcap. „Mituri și basme” și „Învățătura lui Hristos”
5. Cum răspundea Isus întrebărilor iscoditoare?

 

 

Post-ul [sâmbătă, 27 iulie] Minuni în jurul lacului apare prima dată în Studiu Biblic.






Biblia zilnică BibliaZilnica.ro