[sâmbătă, 13 iulie] Discuții și polemici

 

 

Text de memorat:

 

Marcu 2:27,28

„27 Apoi le-a zis: „Sabatul a fost făcut pentru om, iar nu omul, pentru Sabat; 28 aşa că Fiul omului este Domn chiar şi al Sabatului””.

 

Marcu 2:1 – 3:6 conține cinci istorisiri care ilustrează învățătura Domnului Isus în contrast cu învățătura conducătorilor religioși. Relatările urmează un anumit tipar, fiecare dintre ele se leagă de cea anterioară printr-o paralelă tematică. Ultima relatare închide cercul și se leagă de prima.

 

Fiecare dintre aceste episoade ilustrează aspecte ale identității lui Isus, după cum exemplifică declarațiile din Marcu 2:10,17,20,28. Secțiunile  din studiu aferente zilelor de duminică, luni și marți vor aprofunda semnificația acestor relatări și a declarațiilor Domnului Hristos pe care le conțin. Marcu 3:20-35 constituie subiectul studiului nostru de miercuri și de joi.

 

Vom vedea și exemplificarea unei tehnici folosite de scriitorul evangheliei numită „povestire în ramă”. Acest tipar narativ apare de cel puțin șase ori în Marcu. În fiecare dintre aceste cazuri se pune accent pe un aspect important al naturii lui Isus și al rolului Său de Mesia sau pe natura uceniciei. În această săptămână vom citi câteva relatări despre Hristos și vom vedea ce putem învăța din ele.

 

 

Studiu zilnic:

 

Biblia: Habacuc 3 – Zaharia 1
1. Ce li se va întâmpla celor ce „nu caută pe Domnul”?
2. Ce va face „poporul smerit și mic”?
3. Poate carnea sfințită să sfințească prin atingere băuturi sau alimente?
4. „Puteau prorocii să trăiască veșnic?”

 

Ellen G. White: „Divina vindecare”, cap. „Fals și adevărat în educație”, subcap. „Clasicii”
5. Care studiu trebuie să ocupe primul și al doilea plan?

 

 

Post-ul [sâmbătă, 13 iulie] Discuții și polemici apare prima dată în Studiu Biblic.






Biblia zilnică BibliaZilnica.ro