[sâmbătă, 11 noiembrie] Misiunea pentru aproapele meu

 

 

Text de memorat:

 

Luca 10:27

„El a răspuns: „Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta şi cu tot cugetul tău şi pe aproapele tău ca pe tine însuţi””.

 

Cunoaștem cu toții textul de memorat al acestui studiu. Totuși dragostea noastră pentru Dumnezeu poate deveni superficială dacă spunem că  Îl iubim pe Dumnezeu, dar nu ascultăm de El. Credem că Îl iubim pe Dumnezeu însă este această iubire demonstrată în viața noastră de zi cu zi? Iubirea față de Dumnezeu necesită o dedicare completă a inimii, sufletului, corpului și minții – în fiecare zi. Oricine poate spune că Îl iubește pe Dumnezeu, dar chiar a-L iubi necesită efort conștient.

 

Deși iubirea de Dumnezeu este bună și importantă, El dorește ca noi să îi iubim și pe alții, pentru că iubirea noastră pentru alții reflectă iubirea noastră pentru Dumnezeu, și o reflectă într-un mod intens și real. În 1 Ioan 4:20 ni se spune: „Dacă zice cineva: «Eu iubesc pe Dumnezeu» şi urăşte pe fratele său este un mincinos, căci cine nu iubeşte pe fratele său pe care-l vede cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede?” Pavel spune și el în Galateni 5:14 că „toată Legea se cuprinde într-o singură poruncă: «Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.»”

 

În săptămâna aceasta vom învăța cum putem aplica această lecție în viața noastră.

 

 

Studiu zilnic

 

Biblia: Eclesiastul 2 – 8
1. Care este singura fericire pentru om?
2. Care este lucrul cel mai bun pentru om?
3. Ce să facă cel care a primit de la Dumnezeu avere și bogății?
4. De ce nu e bine să te grăbești să te mânii în sufletul tău?

 

Ellen G. White: „Divina vindecare”, secțiunea „Lucrarea medicului”, capitolul „Cooperarea divinului cu umanul”
5. Când ne vorbește Domnul atât de direct ca și cum I-am putea auzi vocea?

 

 

Post-ul [sâmbătă, 11 noiembrie] Misiunea pentru aproapele meu apare prima dată în Studiu Biblic.