[sâmbătă, 4 noiembrie] Motivația și pregătirea pentru misiune

 

 

Text de memorat:

 

Luca 24:44

„Apoi, le-a zis: „Iată ce vă spuneam când încă eram cu voi, că trebuie să se împlinească tot ce este scris despre Mine în Legea lui Moise, în Proroci şi în Psalmi””.

 

Pavel le-a scris locuitorilor din Filipi: „Unii, este adevărat, propovăduiesc pe Hristos din pizmă şi din duh de ceartă; dar alţii, din bunăvoinţă. Aceştia din urmă lucrează din dragoste, ca unii care ştiu că eu sunt însărcinat cu apărarea Evangheliei; cei dintâi, din duh de ceartă, vestesc pe Hristos nu cu gând curat, ci ca să mai adauge un necaz la lanţurile mele. Ce ne pasă? Oricum: fie de ochii lumii, fie din toată inima, Hristos este propovăduit. Eu mă bucur de lucrul acesta şi mă voi bucura” (Filipeni 1:15-18).

 

Ce cuvinte categorice! Fie „de ochii lumii, fie din toată inima”, Hristos este predicat – și aceasta era ceea ce conta pentru Pavel. Totuși, ideal ar fi ca motivele noastre pentru predicarea lui Hristos, pentru misiune, pentru prezentarea Veștii Bune în fața altora să izvorască din iubire și din adevăr – nu din ambiție egoistă, invidie sau ceartă.

 

Care sunt, așadar, motivațiile pentru predicarea lui Hristos și care sunt modurile în care ne putem pregăti în această direcție?

 

În această săptămână vom analiza câteva evenimente din biserica timpurie care ne pot oferi îndrumare în aspecte cruciale ale misiunii contemporane.

 

 

Studiu zilnic:

 

Biblia: Proverbele 26 – Eclesiastul 1
1. Ce speranță poți avea în omul care se crede înțelept?
2. Cum va fi răsplătit cel ce-și păzește stăpânul?
3. Cum e numit omul care se încrede în inima lui?
4. Când se scoală femeia cinstită?

 

Ellen G. White: „Divina vindecare”, capitolul „Mântuit pentru a sluji”
5. Cum e întărită credința să ceară și să primească mai mult?

 

 

Post-ul [sâmbătă, 4 noiembrie] Motivația și pregătirea pentru misiune apare prima dată în Studiu Biblic.