[sâmbătă, 12 august] Viața modelată de Hristos și vorbirea inspirată de Duhul

 

 

Text de memorat:

 

Efeseni 4:22-24

„…ca să nu mai fim copii, plutind încoace şi încolo, purtaţi de orice vânt de învăţătură, prin viclenia oamenilor şi prin şiretenia lor în mijloacele de amăgire,…”

 

Jose Antonio trăia de ani de zile ca vagabond pe străzile din Palma, Spania. Cu părul alb, cu barbă și neîngrijit, Jose părea mai bătrân de 57 de ani. Într-o zi, Salva Garcia, proprietarul unei frizerii, l-a abordat pe Jose și i-a propus o transformare totală. După ce părul i-a fost descâlcit, tuns și vopsit, Jose a primit și haine noi. Stând în fața oglinzii, ochii lui Jose s-au umplut de lacrimi. „Eu sunt acesta? Sunt foarte diferit; nimeni n-o să mă recunoască.” Ulterior avea să adauge: „Nu a fost doar o schimbare a înfățișării. Mi-a schimbat viața.”

 

În Efeseni 4:17-32, Pavel susține că unii credincioși au traversat o transformare completă. S-au dezbrăcat de vechea persoană și și-au îmbrățișat noua identitate. Însă, ca și în cazul schimbării lui Jose, aceasta nu este doar o transformare exterioară. Include înnoirea „în duhul minții” (Efeseni 4:23), aducând la viață „o neprihănire și o sfințenie pe care o dă adevărul” (4:24). Aceasta este transformarea supremă.

 

 

Studiu zilnic

 

Biblia: Psalmii 92 – 98
1. Cine este mai puternic decât vuietul apelor mari?
2. Cum este omul pe care îl pedepsește Domnul?
3. Cine trebuie să Îi cânte Domnului?
4. Ce anume reprezintă temelia scaunului de domnie al Domnului?

 

Ellen G. White:  „Rugăciunea”, capitolul 30 (până la „Vie împărăția Ta”)
5. Cum vom îndeplini orice faptă, oricât de umilă, dacă ea contribuie la bunăstarea semenilor?

 

 

Post-ul [sâmbătă, 12 august] Viața modelată de Hristos și vorbirea inspirată de Duhul apare prima dată în Studiu Biblic.