[sâmbătă, 29 aprilie] Ceasul judecății Lui

 

 

Text de memorat:

 

Romani 13:11,12

„11 Şi aceasta cu atât mai mult, cu cât ştiţi în ce împrejurări ne aflăm: este ceasul să vă treziţi în sfârşit din somn, căci acum mântuirea este mai aproape de noi decât atunci când am crezut. 12 Noaptea aproape a trecut, se apropie ziua. Să ne dezbrăcăm dar de faptele întunericului şi să ne îmbrăcăm cu armele luminii”.

 

În urmă cu câțiva ani, revista National Geographic a scris despre un incendiu de pădure în Parcul Național Yellowstone din Statele Unite. După ce acesta s-a stins, pădurarii au traversat muntele pentru a evalua pagubele. Un pădurar a găsit o pasăre care fusese efectiv transformată în cenușă la baza unui copac. Oarecum dezgustat de priveliștea sinistră, a mișcat pasărea cu un băț.

 

Când a lovit-o, trei puișori au ieșit de sub aripile mamei lor moarte. Mama iubitoare, pe deplin conștientă de dezastrul iminent, își adunase odraslele la baza copacului și le protejase cu aripile ei. Ar fi putut zbura undeva unde să fie în siguranță, dar refuzase să își părăsească puișorii. Ce imagine a credinciosului care este în siguranță în Hristos!

 

Flăcările judecății lui Dumnezeu s-au năpustit și s-au stins asupra Lui, la Calvar, și toți cei care sunt în Hristos sunt în siguranță pentru totdeauna sub aripile Lui. La cruce, Hristos a fost judecat ca un păcătos condamnat, pentru ca noi să putem fi judecați ca niște cetățeni neprihăniți ai Împărăției cerești. El a fost judecat ca un criminal pentru ca noi să fim eliberați de focurile nimicitoare ale pieirii veșnice, atât în sens figurat cât și în sens literal.

 

 

Studiu zilnic:

 

Biblia: Iov 29–35
1. În ce loc și când era Iov ca un împărat în mijlocul oștirii?
2. Cine era frate cu șacalii?
3. Care ar fi fost o fărădelege vrednică de a fi pedepsită de judecători?
4. Cine și despre cine spunea că bea batjocura ca apa?

 

Ellen G. White: „Rugăciunea”, capitolul 21 (până la „Îngerii lui Dumnezeu sunt gata să ne ajute…”).
5. Unde poate fi găsit un loc retras pentru rugăciune?

 

Post-ul [sâmbătă, 29 aprilie] Ceasul judecății Lui apare prima dată în Studiu Biblic.