[sâmbătă, 17 decembrie] Judecata

 

Text de memorat:

 

 

2 Corinteni 5:10

„Căci toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut când trăia în trup”.

 

 

Dacă Scriptura este clară în privința a ceva, atunci acel ceva este realitatea judecății. Dumnezeu va judeca lumea. Sunt numeroase și extrem de clare textele atât din Vechiul, cât și din Noul Testament. Dreptatea, care lipsește atât de mult aici și acum, va exista într-o zi.

 

Biblia spune că „știința [lui Dumnezeu] este desăvârșită” (Iov 37:16) și că El „cunoaște toate lucrurile” (1 Ioan 3:20), inclusiv intențiile noastre cele mai tainice (Eclesiastul 12:14; Ieremia 17:10). Ne putem ascunde de toți și de toate, dar nimic nu este ascuns de Dumnezeu. Această realitate implică faptul că El nu are nevoie de judecată pentru a cunoaște viața fiecărui individ. Judecățile lui Dumnezeu sunt de fapt un demers divin întreprins pentru binele creaturilor Sale, atât din ceruri, cât și de pe pământ. Acest proces este de natură cosmică și istorică, fiindcă Lucifer și-a început răzvrătirea în cer și apoi a extins-o în această lume (Apocalipsa 12:7-9).

 

De înțeles:

Procesul de judecată de la sfârșitul timpului are trei faze principale: judecata preadventă, judecata din timpul miei de ani și judecata executorie. Întregul proces se încheie cu reabilitarea celor drepți și cu a doua moarte a celor nelegiuiți.

 

 

Studiu zilnic

 

Biblia: 2 Împărați 19 – 25
1. Pe cine a batjocorit Rabșache? (Enumeră versetele.)
2. Cu câți ani a prelungit Domnul viața lui Ezechia?
3. Ce lucrători la templu nu erau verificați?
4. Ce lucru nu a vrut Domnul să ierte?

 

Ellen G. White: „Rugăciunea”, capitolul 12
5. Ce să ne rugăm în timpul ploii târzii?

 

 

Post-ul [sâmbătă, 17 decembrie] Judecata apare prima dată în Studiu Biblic.