[sâmbătă, 8 octombrie] Înțelegerea naturii umane

 

Text de memorat:

 

Geneza 2:7

„Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă, şi omul s-a făcut astfel un suflet viu”.

 

Tensiunea dintre cuvântul lui Dumnezeu, „vei muri negreșit” (Geneza 2:17), și falsa promisiune a lui Satana, „hotărât că nu veți muri” (Geneza 3:4), nu s-a limitat doar la Grădina Edenului, ci a străbătut toate erele istoriei. Mulți oameni încearcă să armonizeze cuvintele lui Satana cu cele ale lui Dumnezeu. Pentru ei, avertizarea „vei muri negreșit” se referă doar la corpul fizic trecător, în timp ce promisiunea „hotărât că nu veți muri” ar fi o referire la sufletul sau spiritul nemuritor.

 

Dar această abordare nu funcționează. Cum să poată fi armonizate cuvintele lui Dumnezeu cu ale lui Satana, care se bat cap în cap? Să existe vreun suflet sau spirit imaterial care supraviețuiește în mod conștient după moartea fizică? Există multe încercări filozofice și chiar științifice de a răspunde la aceste întrebări. Dar, în calitate de creștini bazați pe Biblie, noi trebuie să recunoaștem că doar Dumnezeul atotputernic, Cel care ne-a creat, ne și cunoaște în totalitate (vezi Psalmul 139). Prin urmare, doar în Cuvântul Său pentru noi, în Scripturi, putem găsi răspunsul la aceste întrebări cruciale.

 

De înțeles:

Modul în care Vechiul Testament definește natura umană și starea oamenilor după ce mor.

 

 

Studiu zilnic:

 

Biblia: 1 Samuel 26 – 2 Samuel 1
1. De ce nu s-au deșteptat Saul și gărzile lui când David a luat urciorul cu apă?
2. Ce fel de oameni îndepărtase Saul din țară?
3. Cât de plăcut era David înaintea lui Achiș?
4. De ce fel de îngropare au avut parte trupurile lui Saul și ale fiilor lui?

 

Ellen G. White, „Rugăciunea”, capitolul 6 (de la par. „Cereți cu credință și apoi primiți”)
5. În ce condiții, cele mai elocvente rugăciuni sunt cuvinte fără rost?

 

Post-ul [sâmbătă, 8 octombrie] Înțelegerea naturii umane apare prima dată în Studiu Biblic.