[sâmbătă, 2 iulie] Greutățile care vor veni

 

 

Text de memorat:

 

 1 Petru 4:12,13

„12 Preaiubiţilor, nu vă miraţi de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat, care a dat peste voi, 13 dimpotrivă, bucuraţi-vă întrucât aveţi parte de patimile lui Hristos, ca să vă bucuraţi şi să vă veseliţi şi la arătarea slavei Lui”.

 

În laboratoarele de chimie se pun adesea diferite substanțe într-un mic recipient și se încălzesc la temperaturi extreme. Pe măsură ce recipientul se înfierbântă, substanțele se topesc, fierb, se descompun sau iau foc, în funcție de componența lor. Recipientul se numește „creuzet”.

 

Dicționarele limbii române definesc astfel creuzetul:

(1) vas fabricat dintr-un material rezistent la căldură (porțelan, șamotă, grafit etc.), folosit pentru reacții chimice la temperaturi înalte;

(2) recipient folosit în metalurgie pentru topirea metalelor, aliajelor, sticlei la temperaturi înalte;

(3) (fig.) loc unde se amestecă diverse influențe, lucruri etc.

 

Putem aplica aceste definiții și la viața spirituală. Săptămâna aceasta vom înțelege de ce ne putem trezi dintr-odată într-un creuzet, în situații presante care ne pun la probă, în împrejurări ce ne pot schimba și ne pot face să progresăm în ce privește caracterul. Vom conștientiza ce face Dumnezeu în viața noastră, astfel încât, când vom ajunge într-un creuzet – sau într-un cuptor al încercării – să știm cum să reacționăm.

 

De înțeles: Din ce cauze vin vremurile grele peste noi?

 

 

Post-ul [sâmbătă, 2 iulie] Greutățile care vor veni apare prima dată în Studiu Biblic.