[sâmbătă, 18 septembrie] Odihna supremă

 

 

Text de memorat: 

 

1 Corinteni 2:9

„Dar, după cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc”.

 

Ai simțit vreodată că te afli în toiul unei mari bătălii, într-un fel de luptă dintre bine și rău? Mulți, chiar și dintre oamenii seculari, și-au dat seama de această realitate. Și ne simțim astfel pentru că, da, este adevărat. Ne aflăm în mijlocul unei mari bătălii dintre bine și rău, dintre Hristos (binele) și Satana (răul).

 

Prin urmare, viața este cu adevărat trăită pe două planuri. Marea luptă dintre Hristos și Satana are loc la nivel global – de fapt, chiar la un nivel cosmic, deoarece în cer a început prima dată (Apocalipsa 12:7). Totuși, în învălmășeala evenimentelor, putem pierde foarte ușor imaginea de ansamblu a planului de salvare al lui Dumnezeu pentru această lume. Războaie, frământări politice și dezastre naturale pot să ne țină blocați într-o teroare paralizantă. Dar călăuzirea profetică a lui Dumnezeu ne poate ajuta să nu pierdem din vedere imaginea de ansamblu a direcției în care mergem și a modului în care vom ajunge acolo.

 

De asemenea, marea luptă se dă și pe un plan mult mai personal. Cu toții, în mod individual, ne confruntăm în fiecare zi din viață cu provocări care țin de credință și, dacă va fi să nu trăim până la a doua venire a lui Isus, ne vom confrunta și cu moartea. Săptămâna aceasta vom vedea modul în care ne putem odihni în Isus pe fondul neliniștii globale și a propriului viitor necunoscut, cel puțin pe termen scurt. Pe termen lung, lucrurile par într-adevăr foarte promițătoare!

 

 

Post-ul [sâmbătă, 18 septembrie] Odihna supremă apare prima dată în Studiu Biblic.