[Sâmbătă, 24 aprilie] Copii ai făgăduinței





 

 

Text de memorat: 

 

Matei 28:20 u.p.

„…Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin”.

 

Un tată și fiica lui de zece ani își petreceau vacanța pe malul mării. Într-o zi, au ieșit să se bucure de o baie în mare și, deși erau amândoi buni înotători, s-au separat unul de celălalt la o oarecare distanță de țărm. Tatăl, dându-și seama că erau duși de maree în larg, și-a strigat fetița: „Mary, mă duc la țărm să caut ajutor. Dacă obosești, întoarce-te pe spate. În felul acesta poți pluti toată ziua! O să mă întorc la tine!”

 

„În scurt timp, mulți căutători și multe bărci au pornit în viteză pe apă în căutarea fetiței. La mal, sute de persoane auziseră vestea și așteptau cu nerăbdare. Au trecut patru ore până au găsit-o, departe de țărm: plutea pe spate liniștită, nefiind deloc speriată. Urale și lacrimi de bucurie și de ușurare i-au întâmpinat pe salvatori când s-au întors pe uscat cu prețioasa lor încărcătură, dar fetița a reacționat foarte calm. I se părea oarecum ciudat modul în care ei se comportau. Ea a explicat: «Tata a spus că puteam să plutesc toată ziua și că avea să se întoarcă la mine, așa că n-am făcut decât să înot și să plutesc pentru că am știut că el avea să vină.»” – H.M.S. Richards, „When Jesus Comes Back” în Voice of Prophecy News, martie 1949, p. 5.

 

Studiul pe scurt: De ce Dumnezeu Se referă la Sine ca fiind scutul lui Avraam? Cum aveau să fie „toate familiile pământului” binecuvântate prin Avraam? Care este cea mai mare dintre toate făgăduințele legământului?

 

 

Studiu la rând:

 

Biblia: Zaharia 7–13

1. Cine și de ce „s-a aprins de o mare mânie”?
2. Completează textul: „Iată ce trebuie să faceți: …… .”
3. Despre ce anume scrie că „mint și mângâie cu deșertăciuni”?
4. Unde scrie: „Lovește pe păstor și se vor risipi oile”?

 

Ellen G. White, „Evanghelizare”, subcapitolul „Îndepărtarea prejudecăților”

5. Ce sfat ni se dă în privința celor care au prejudecăți puternice împotriva
adevărului?

 

 

Post-ul [Sâmbătă, 24 aprilie] Copii ai făgăduinței apare prima dată în Studiu Biblic.