[sâmbătă, 31 octombrie] Lecții mai greu de învățat





 

Text de memorat:

 

 

Marcu 10:52

„Şi Isus i-a zis: „Du-te, credinţa ta te-a mântuit”. Îndată orbul şi-a căpătat vederea şi a mers pe drum după Isus”.

 

Căruia dintre noi nu i-a fost vreodată rușine de el însuși? Care dintre noi nu a făcut lucruri care îl dor când se gândește la ele și care l-ar face să tresară de spaimă la gândul că alții le-ar putea ști? Mai mult ca sigur, toți am trecut prin astfel de momente.

 

Imaginează-ți că ești în locul lui Adam sau al Evei după ce au mâncat din fructul oprit. Sau cum s-a simțit Iacov când l-a înșelat pe tatăl lui ca să obțină binecuvântarea în detrimentul fratelui mai mare, fiind apoi nevoit să fugă de mânia fratelui său. Cum mai dormea el noaptea? Sau imaginează-ți că ești femeia prinsă în adulter, „chiar când săvârșea” (Ioan 8:4). Și David a trecut pe acolo, iar Psalmul 32 este expresia și mărturisirea lui amară despre această experiență. Iată de ce Evanghelia este universală, de ce Isus a murit pentru toată omenirea. Oricare ar fi deosebirile dintre noi, ne unește cu siguranță un lucru: toți suntem păcătoși!

 

În consecință, adevărata educație creștină trebuie să constea în a ne îndrepta spre singura soluție pentru starea noastră jalnică. În această săptămână vom privi la singura noastră soluție, Marele nostru Învățător.

 

 

Post-ul [sâmbătă, 31 octombrie] Lecții mai greu de învățat apare prima dată în Studiu Biblic.