[luni, 29 iunie] Bucurie pentru Isus

 

 

Te-­ai gândit vreodată ce simte Dumnezeu în fiecare clipă, privind lumea aceasta pe care El a creat­-o atât de minunată, încât îngerii au cântat atunci de bucurie? Ce vede acum Dumnezeu? Taberele de refugiați pline de copii înfrigurați, înfometați și care plâng. Pe străzile orașelor aglomerate din lume, oameni fără adăpost și nevoiași. Cu siguranță, inima Sa suferă pentru fiecare dintre aceștia, pentru femeile abuzate și copiii înspăimântați care sunt târâți în sclavia sexuală, pentru ravagiile războiului, pentru efectele devastatoare ale dezastrelor naturale și agonia dureroasă cauzată de bolile debilitante și aducătoare de moarte. Există oare pe pământ și lucruri care Îi aduc bucurie în inimă?

 

2. Cum se termină următoarele pilde și ce spun finalurile lor despre Dumnezeu?

 

Luca 15:6,7

”6 şi, când se întoarce acasă, cheamă pe prietenii şi vecinii săi şi le zice: ‘Bucuraţi-vă împreună cu mine, căci mi-am găsit oaia care era pierdută’. 7 Tot aşa, vă spun că va fi mai multă bucurie în cer pentru un singur păcătos care se pocăieşte, decât pentru nouăzeci şi nouă de oameni neprihăniţi, care n-au nevoie de pocăinţă.”

 

Luca 15:9,10

”9 După ce l-a găsit, cheamă pe prietenele şi vecinele ei şi zice: ‘Bucuraţi-vă împreună cu mine, căci am găsit leul pe care-l pierdusem’. 10 Tot aşa, vă spun că este bucurie înaintea îngerilor lui Dumnezeu pentru un singur păcătos care se pocăieşte.”

 

Luca 15:22-24

”22 Dar tatăl a zis robilor săi: ‘Aduceţi repede haina cea mai bună şi îmbrăcaţi-l cu ea; puneţi-i un inel în deget şi încălţăminte în picioare. 23 Aduceţi viţelul cel îngrăşat şi tăiaţi-l. Să mâncăm şi să ne veselim, 24 căci acest fiu al meu era mort şi a înviat; era pierdut şi a fost găsit.’ Şi au început să se veselească.”

 

Luca 15:32

”Dar trebuia să ne veselim şi să ne bucurăm, pentru că acest frate al tău era mort şi a înviat, era pierdut şi a fost găsit’.”

 

Întreg cerul se bucură când cei pierduți sunt găsiți. Într­-o lume plină de boli, dezastre și moarte, noi putem aduce bucurie inimii lui Dumnezeu, împărtășind vestea bună a mântuirii cu ceilalți. Unul dintre cele mai bune motive de a împărtăși dragostea lui Hristos este cunoașterea faptului că lucrarea personală a fiecăruia dintre noi produce bucurie inimii lui Dumnezeu. De fiecare dată când noi descoperim dragostea Lui, întreg cerul cântă.

 

3. Care este răspunsul Domnului când noi acceptăm harul Său salvator?

 

Ţefania 3:17

”Domnul, Dumnezeul tău, este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; Se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui şi nu va mai putea de veselie pentru tine.”

 

Imaginează­-ți această scenă. Ca urmare a mărturiei tale, un bărbat sau o femeie, un băiat sau o fată Îl acceptă pe Isus ca Mântuitor al său personal. Isus Se bucură. Întreg cerul izbucnește în cântări fermecătoare și puternicul nostru Mântuitor se bucură de acel om prin cântec. Ce poate fi mai satisfăcător sau ce poate aduce mai multă împlinire decât să știi că mărturia ta produce bucurie inimii lui Dumnezeu într­-o lume a tristeții?