[sâmbătă, 18 februarie]

  1. Completează spațiile de mai jos, folosind cuvintele alăturate:
    promisiunile potop Babel
    șapte curcubeu mereu
    limbile munților înger
    Eufrat plante creadă
  2. a) Noe şi familia lui erau în arcă cu _ zile înainte ca să înceapă ploaia. Ei au ales să __ promisiunea că va fi un _ . În timpul potopului, vârfurile ____ erau acoperite de apă aproape cu cincisprezece coți. Un _ a deschis ușa corabiei după potop. După potop, Dumnezeu a permis oamenilor să mănânce carne de la animalele curate. Însă cea mai bună hrană rămâne cea care provine de la _ . După ce Noe a adus o jertfă, el a putut vedea primul _, care reprezintă semnul promisiunii lui Dumnezeu că nu va mai distruge niciodată lumea prin potop. Dumnezeu _____ Își ține .
    b) Oamenii necredincioși s-au mutat într-o zonă în apropiere de râul _ şi au construit turnul . Dumnezeu a schimbat __ oamenilor, astfel încât aceștia să se mute și în alte părți de pe pământ.
  3. Pe harta alăturată, găsește Muntele Ararat, Golful Persic, Turnul Babel (unde a fost construit ulterior orașul Babilon), Marea Mediterană şi râul Eufrat. Ce țări se găsesc astăzi pe așezămintele acestea? A fost construit orașul Babilon în apropiere de locul unde se află orașul Bagdad astăzi? Cere-i cuiva să te ajute să găsești o hartă a Orientului Mijlociu.