[marți, 14 februarie] Promisiunea cea nouă a Domnului (Geneza 8:4-22; 9:1-17)

Apele potopului au continuat să scadă. Zece săptămâni mai târziu, apa era mai jos de vârfurile munților. Noe a așteptat încă 40 de zile înainte de a încerca să afle dacă apele potopului dispăruseră. Citește în Geneza 8:4-13.

În cele din urmă, un înger a deschis ușa grea a corabiei, şi toți oamenii şi toate animalele au ieșit afară. Ce lume schimbată au putut vedea! Nimic nu era ca mai înainte. Frumoșii pomi şi pădurile dispăruseră. Acum erau stânci şi munți urâți, iar aurul, argintul şi pietrele prețioase, care odată fuseseră la suprafața pământului, erau acum îngropate. Lumea pe care o știau ei dinaintea potopului dispăruse. Unde erau trupurile oamenilor şi ale animalelor moarte? Erau îngropate sub stânci şi sub pământul care căzuse peste ele din cauza apelor potopului și a vânturilor violente.

Cu timpul, pădurile uriașe care fuseseră îngropate astfel s-au transformat în cărbune şi petrol, pe care noi le folosim drept combustibil. Gândește-te doar că benzina pe care noi o folosim la mașinile noastre este făcută din materia ce a fost îngropată de potop cu mii de ani în urmă!

Primul lucru pe care l-a făcut Noe când a ieșit din arcă a fost să aducă o jertfă de mulțumire Domnului pentru că i-a salvat pe el şi familia lui de la potop. Domnului i-a plăcut că au fost recunoscători şi le-a promis că nu va mai distruge niciodată lumea prin potop. De asemenea, a promis că cele patru anotimpuri: vara, toamna, iarna şi primăvara vor continua să existe. Versetul 22

Deci, chiar dacă mai sunt inundații şi furtuni în multe locuri de pe pământ, nu va mai fi niciodată un potop care să distrugă tot pământul. Domnul chiar le-a dat lui Noe şi familiei lui un semn frumos, ca dovadă a faptului că Își va ține promisiunea pe care le-a făcut-o cu mult timp în urmă. El Își ține întotdeauna promisiunile.

Aplicaţie: Care sunt câteva dintre promisiunile tale favorite din Biblie?