[luni, 23 ianuarie] Primii noștri părinți

Ce părere ai? 1 Există, cu adevărat, îngeri și oameni în alte lumi? 2 Știm din ce sunt făcute trupurile lor? 3 Ce a folosit Dumnezeu pentru a-l crea pe Adam, prima ființă umană?

Răspunsul la #1 este da, iar la #2 este nu. Pentru a răspunde la ultima întrebare, citește Geneza 2:7 . Până în ziua a șasea a creațiunii, El doar a zis, iar ființe vii au apărut pe pământ, desăvârșite și pline de viață. Dar ce a făcut Domnul diferit atunci când l-a creat pe Adam, prima ființă umană? Citește din nou cu atenție Geneza 2:7 . Gândește-te: Dumnezeu, marele Creator al Universului, a îngenuncheat și, cu atenție, a modelat din țărână prima ființă umană.

Când Domnul a terminat modelarea lui Adam din țărână, toate organele omului erau pregătite pentru a funcționa – creierul, ochii, urechile, gura, inima și picioarele sale, totul. Apoi, probabil că Domnul l-a strâns în brațe pe Adam, în timp ce i-a suflat în nări suflare de viață. Încearcă să îți imaginezi ce încântat ai fi fost dacă ai fi văzut primul om respirând adânc, deschizându-și ochii și contemplând fața zâmbitoare a Creatorului său. Apoi, Dumnezeu i-a arătat lui Adam noua sa casă și i-a povestit despre frumoasa planeta peste care el urma să împărățească. Pe măsură ce vedea fiecare viețuitoare creată, Adam îi și dădea un nume. Minunat! Creierul său puternic funcționa perfect. Când a denumit ultimul animal, poate că s-a uitat în jur ca și când ar fi căutat ceva. Dumnezeu a văzut că Adam simțea că îi lipsește ceva. Adam observase că fiecare ființă creată avea o pereche. Fiecare mascul avea o femelă drept companie. Dar el? Avea și el nevoie de cineva cu care să se bucure de frumoasa lume pe care Dumnezeu o făcuse.

Aplicație: Când Dumnezeu a creat omul, acesta a devenit „un suflet viu” sau „o ființă”. Geneza 2:7