[duminică, 22 ianuarie] Aproape gata!

Cea de-a șasea zi a creației, asemenea celorlalte cinci, a început la apusul soarelui. Lumea noastră nouă era foarte frumoasă. Păsări care cântau maiestos și minunatele viețuitoare ale mării fuseseră create. Ce altceva mai putea fi adăugat la acea primă zi de vineri pentru a produce și mai multă bucurie oamenilor pentru care Dumnezeu pregătea întreaga lume? Geneza 1:24,25

Îți poți închipui cum s-au bucurat acele animale de prima zi din viața lor? Erau toate mature și știau, în mod instinctiv, cum să se poarte și ce mâncare să mănânce. Fiecare animal era blând și nespus de frumos! Imaginează-ți doar elefanții uriași și girafele cu gâtul lung ajungând până la copaci pentru gustări delicioase! Poate că zebrele și caii au făcut întrecere, cu cozile și coamele fluturând în vânt. Tigrii și leoparzii s-au rostogolit și s-au jucat pe iarba moale, în timp ce oile și cerbii pășteau împreună în siguranță deplină. Câinii și pisicile se jucau de-a prinselea. Un cangur și partenera sa săreau pe câmpurile verzi și întinse. Veverițe mari și mici se urmăreau prin copaci, maimuțele se învârteau pe vițe frumoase, iar un leu și o leoaică așteptau să fie mângâiați. Nu știm câte animale au fost create în acea zi, dar fiecare era blând și gingaș. Ce mulțime de animale de companie din care să poți alege! În timp ce Domnul a privit tot ceea ce mâna Sa crease, trebuie să fi zâmbit. Ieșise totul aşa cum plănuise El. Nu lipsea nimic.

Într-un colț al lumii noastre, numit Eden, Dumnezeu așezase o grădină deosebită și frumoasă, ce urma să fie casa primilor oameni. Acum sosise timpul pentru cea mai captivantă parte a tuturor celor șase zile ale creațiunii. Dar, de data aceasta, Dumnezeu nu doar a vorbit. Ce urma să fie diferit? Vom afla mâine.

Aplicație: Cum ar trebui să ne purtam cu animalele create de Dumnezeu? Ar fi corect să le rănim sau să le șicanăm în joacă?