[vineri, 20 ianuarie] Viață! (Geneza 1:14-23)

În seara zilei a patra, au apărut pe cerul întunecat stelele și o lună argintie. Când dimineața a sosit, soarele strălucitor a luminat ușor cerul, iar mai apoi s-a înălțat la orizont dinspre răsărit. În timp ce lumea noastră se rotea tăcută în jurul soarelui, se părea că acesta traversa încet cerul până când, ușor, dispărea din nou, la lăsarea serii.

Cu excepția sunetului unor adieri blânde printre copaci și iarbă și a clipocitului delicat al valurilor peste țărmurile nisipoase, totul fusese foarte tăcut. Dar, în cea de-a cincea zi, Dumnezeu a creat mai multe lucruri minunate. S-au auzit niște sunete noi și frumoase. De unde proveneau ele? Geneza 1:20

Îți poți imagina cum e să auzi balene uriașe care scuipă apă și să vezi delfini care se arcuiesc grațios în aer, pentru ca apoi să cadă iarăși în apă, împroșcând-o peste tot? Rechini și pești aurii se jucau de-a v-ați ascunselea, urmărindu-se unii pe alții într-un mod distractiv. Unele din creaturile acestea străluceau noaptea. Iar ziua, apa era așa de limpede, încât puteai să deslușești cu ușurință frumoasele forme și culori ale diferitelor viețuitoare de mare. Nici măcar una dintre ele nu era periculoasă.

La ivirea zorilor, văzduhul se umplea de cântecele voioase ale păsărelelor. Erau păsări de toate culorile, formele și mărimile. Unele se avântau sus, în înaltul cerului, altele zburau printre arbuști și pomi. Unele își construiau cuiburi, altele alergau sprintene încoace și-ncolo pe pământ sau zburau pe deasupra lacurilor, râurilor și pâraielor. Cântecele lor erau fermecătoare. Și toate acele viețuitoare ale mării și ale cerului erau blânde și fericite.

Una dintre cele mai frumoase viețuitoare ale creației lui Dumnezeu a fost șarpele. Acesta strălucea asemenea aurului și a bijuteriilor în timp ce zbura din pom în pom.

Cu câtă atenție plănuise Dumnezeu fiecare zi! Aerul curat, apa și hrana erau deja pregătite pentru fiecare ființă ce fusese creată. Iar acum sosise vremea creării oamenilor pentru care Dumnezeu făcuse lumea. Cum aveau să fie aceștia? Vom afla săptămâna viitoare.

Aplicație: Care sunt lucrurile tale preferate din tot ce a creat Dumnezeu? Care este hrana ta preferată din toată hrana pe care a creat-o Dumnezeu?