[joi, 19 ianuarie] Lumea nouă (Geneza 1:1-13)

Ți-a ieșit vreodată ceva din mâini doar rostind câteva cuvinte? Desigur că nu. Dar așa a făcut Dumnezeu lumea noastră. De fapt, aşa a creat El toate lumile. Doar a zis şi s-a făcut. Şi, „prin Cuvântul puterii Lui”, El ține toate lucrurile la locul lor ca să nu se ciocnească unele de altele. Psalmii 33:6,9 Evrei 1:1-3

Acum deschide Biblia la Geneza 1:1-5 şi cere-i Duhului Sfânt să te călăuzească în timp ce citești. Acele versete ne spun că atunci când Dumnezeu a creat lumea noastră, aceasta era acoperită de ape. Nu era niciun loc uscat, iar întunericul era peste tot. Însă planeta noastră nu a rămas așa.

Câte cuvinte a rostit Dumnezeu pentru a face lumina? Doar trei. Acele trei cuvinte au avut putere pentru că Dumnezeu Fiul le-a rostit. Biblia Îl numește „Cuvântul”. Ioan 1:1-3,14 Cum a numit Dumnezeu partea luminoasă şi partea întunecată a fiecărei zile? Ai observat când a început prima zi? Dimineața, la miezul nopții? Ziua a început seara şi s-a încheiat a doua zi, seara. De atunci, fiecare zi începe și se sfârșește în același fel: de la apus la apus.

A doua zi, Dumnezeu a creat bolta cerească a lumii noastre. Ea reprezintă cerul și aerul pe care îl respirăm.

A treia zi, Dumnezeu a făcut să apară pământul uscat și, doar rostind cuvinte, El a făcut să răsară plante din pământ. Iarba verde a acoperit pământul gol, alături de pomi cu tot felul de fructe delicioase și bune de mâncat. Și gândește-te la frumoasele flori, la arbuști și la toate soiurile de copaci maiestuoși!

Lumea noastră era deja foarte frumoasă, însă Dumnezeu avea să mai creeze timp de încă trei zile.

Aplicație: Din moment ce Dumnezeu poate doar să spună și apoi o întreagă lume să ia ființă, crezi că El te poate ajuta în orice problemă pe care ai avea-o?