[duminică, 15 ianuarie] Dragostea este dreaptă

Groaznicul război din cer se sfârşise, iar Dumnezeu Fiul şi îngerii Săi credincioşi ieșiseră învingători. Lucifer, „fiul zorilor” și cel care fusese cândva cel mai important înger al lui Dumnezeu, devenise Satana. El și îngerii lui pierduseră războiul. Acum trebuiau să părăsească cerul. Dumnezeu știa că ei nu aveau să-și mai schimbe niciodată hotărârea. Apocalipsa 12:7-9

V-ați întrebat de ce Dumnezeu l-a creat pe Lucifer deși știa că, într-o zi, acesta se va răzvrăti? Dumnezeu a oferit tuturor capacitatea de a gândi şi de a alege. Altfel, am fi ca nişte roboți. De asemenea, Biblia spune că Dumnezeu este iubire. Dragostea este întotdeauna corectă şi stă la baza oricărei acţiuni a lui Dumnezeu. Nu poți să obligi pe cineva să te iubească.

Ar mai fi fost Dumnezeu cu adevărat drept dacă ar fi creat numai îngeri sau oameni despre care ştia că vor alege mereu să-L iubească? Dacă ar fi aşa, ființele create nu L-ar sluji din dragoste, ci de frică. Dumnezeu vrea ca ascultarea şi încrederea să izvorască întotdeauna doar din dragoste. Nici Dumnezeu, nici îngerii, nici oamenii nu ar putea fi fericiți dacă lucrurile ar fi altfel. Așadar, Dumnezeu l-a creat pe Lucifer știind că acesta va alege să se răzvrătească împotriva Creatorului.

Dumnezeu îi dăduse lui Lucifer toate motivele ca să-L iubească și să aibă încredere în El. Nu a existat şi nu va exista niciodată vreun motiv real pentru a ne răzvrăti împotriva lui Dumnezeu.

Dumnezeu ne susține în mod constant viața. El este singura sursă de viață. Totuși, Lucifer, care a fost creat de Dumnezeu şi care depindea în totalitate și în fiecare moment de Creatorul Său, a hotărât că vrea să fie ca Dumnezeu. Dorea să aibă caracterul lui Dumnezeu sau puterea și poziția Sa? Isaia 14:12-1

Aplicație: Dumnezeu ne-a dat tuturor libertatea de a alege. Îi ceri tu zilnic lui Isus să te ajute să alegi să-I fii credincios?