[duminică, 8 ianuarie] Cum este Dumnezeu în realitate?

Este momentul să începem călătoria noastră de-a lungul celor 6 000 de ani de istorie a lumii noastre. Sunteți pregătiți? Veți avea nevoie de harta voastră, Biblia. Dar, înainte de a o deschide, asigurați-vă că Îi cereți Duhului Sfânt să fie cu voi. La urma urmei, drumul pe care călătoriți trece prin țara dușmanului, iar Biblia vă va ajuta să nu vă rătăciți și să ajungeți la destinație. Acesta este cel mai important scop al vieții voastre. De fapt, acum ne aflăm foarte aproape de acea destinație.

Pentru început, deschideți Biblia la prima carte. Care este numele acesteia? Numele Geneza înseamnă începuturi și vom găsi o mulțime de începuturi în ea. Apoi, citiți primele trei cuvinte din primul capitol. Care sunt acestea? Geneza 1:1

„La început, Dumnezeu…” Haideți să ne oprim aici. Înainte de a continua, trebuie să ne gândim la niște întrebări la care nici adulții nu sunt siguri cum trebuie să răspundă.

Ce ai răspunde dacă cineva te-ar întreba: „Cine este Dumnezeu?” Că Dumnezeu este o singură persoană? Că este mai mult de o persoană? Că a avut un început? Că nu a avut un început? Ai spune că este minunat și puternic? Sau ce ai spune dacă cineva te-ar întreba: „Dumnezeu te iubește tot timpul?” I-ai spune că te iubește atât timp cât ești bun și Îl asculți? Că El ține cu atenție o înregistrare a tuturor păcatelor? Că îți este cam teamă de El, deoarece, adesea, faci ceva greșit înainte de a-ți da seama?

Te simți vreodată ca și când nu ești destul de bun pentru a merge la cer? Te ispitește Satana să faci unele lucruri despre care știi că Domnul ți-a spus să nu le faci – lucruri pe care știi că nu le vei face în cer? Ești uneori ispitit să fii descurajat deoarece pare atât de greu să fii bun? Simt tot la fel și unii dintre prietenii tăi?

Săptămâna aceasta, vom începe să fim mai bine familiarizați cu Dumnezeu, care este cel mai bun Prieten al nostru, și cu felul în care El ne ajută să fim liberi de dușmanul nostru cel mai de temut.